Υλικά για τον τρόπο 1:
- 4 μεγάλες πατάτες (περίπου 800 γραμμ.)
- 2 αυγά
- 4 κουτ. αλεύρι
- 2 κουτ. σπορέλαιο
- 1 ποτήρι τσαγιού γάλα
- 1 κουτ. γλ. γλυκιά πάπρικα
- 6-8 φέτες ζαμπόν
- 6-8 φέτες κασέρι gouda
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- προαιρετικά πιπεριές, φέτα, μανιτάρια, ελιές
Πως το κάνεις:
Τρίβουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε να φύγουν τα υγρά τους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα αυγά, το αλεύρι, το σπορέλαιο, το γάλα και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύω και στρώνω το μείγμα μου σε λαδόκολλα. Ψήνω στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Έπειτα το βγάζω και αφήνω λίγο να κρυώσει. Προσθέσω το ζαμπόν το κασέρι, τις πιπεριές και ότι άλλο επιθυμούμε και τυλίγω σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα. Όσον αφορά το κασέρι το gouda είναι το πιο κατάλληλο που λιώνει, και μετά μπορείς να προσθέσεις και άλλα όπως παρμεζάνα, τυρί φέτα, edam και ότι άλλο προτιμάς.
Ψήνω το ρολό μου στους 180 για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Υλικά για τον τρόπο 2:
- 2 μεγάλες πατάτες (περίπου 500 γραμμ.)
- 3 αυγά
- 1 κουτ. γλ. γλυκιά πάπρικα
- 4-6 φέτες ζαμπόν
- 4-6 φέτες κασέρι gouda
- προαιρετικά πιπεριές, φέτα, μανιτάρια, ελιές
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Πως το κάνεις:
Τηγανίζεις ελαφρώς τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν
και έπειτα ρίχνεις τα αυγά.
Περιμένεις να μαγειρευτούν από τη μια πλευρά και γυρίζεις και από την άλλη με προσοχή.
Όταν μαγειρευτούν, στρώνεις το μείγμα σε μια λαδόκολλα,αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς και από επάνω βάζεις το ζαμπόν, τα κασέρια και τα υπόλοιπα υλικά που θέλεις. Για τα κασέρια προτίμησε αυτά που λιώνουν όπως το gouda και έπειτα μπορείς να προσθέσεις τυρί φέτα, παρμεζάνα ή όποιο άλλο προτιμάς.
Τυλίγεις σε ρολό και ψήνεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.