250.000 ευρώ στην Αιγιάλεια- Έκτακτη χρηματοδότηση για αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς σε Ζήρια, Καμάρες και Λόγγο

Τη χρηματοδότηση 28 συνολικά φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές κατά το χρονικό διάστημα από 27 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 2021, αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών. Η απόφαση αφορά σε 24 Δήμους και ΔΕΥΑ (συνολικό ποσό 8,53 εκ. ευρώ) και 4 Περιφέρειες (συνολικό ποσό 1,62 εκ. ευρώ) που επλήγησαν από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές.

Ανάμεσα στους Δήμους που θα λάβουν έκτακτες χρηματοδοτήσεις είναι και ο Δήμος Αιγιαλείας, μιας και κηρύχθηκαν πυρόπληκτες οι κοινότητες Ζήριας, Καμαρών και Λόγγου μετά την πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου. Στον Δήμο Αιγιαλείας αντιστοιχεί το ποσό των 250.000 ευρώ.

Οι χρηματοδοτήσεις γίνονται σε βάρος των πιστώσεων της ΣΑΕ 055 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου εδώ και πολλά χρόνια είναι ενταγμένο το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος εξέφρασε τη σχετική ικανοποίησή του και σημείωσε ότι «είναι σαφές ότι αυτό το ποσό δεν αρκεί για την πλήρη αποκατάσταση των υποδομών αλλά και για έργα πρόληψης. Επομένως συνεχίζεται η προσπάθεια για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων».