Αχαΐα: Εφτασαν τους 42 οι νοσηλευόμενοι

Τους 42 έχουν φτάσει οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κορoνοϊού και στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Πάτρας. «Ολο το σύστημα υγείας παραμένει σε ετοιμότητα και φυσικά θα συζητήσουμε, με βάση τα δεδομένα που έχουμε ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά μας» μάς είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος και θα προεδρεύσει της σύσκεψης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Καρβέλης, χθες νοσηλεύονταν 15 ασθενείς στην κλινική κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» και 2 στη ΜΕΘ. Αντίστοιχα στο Νοαοκομείο Ρίου νοσηλεύονταν 20 ασθενείς στην κλινική κορονοϊού, ένα παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο Επιμελητήριο διενεργήθηκαν χθες 544 ράπιντ τεστ και διαγνώστηκαν 8 θετικά. Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων έγιναν 224 τεστ και εντοπίστηκαν 4 θετικά και στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα έγιναν 29 τεστ εκ των οποίων τα 7 ήταν θετικά.
Χθες ξεκίνησαν και στην Αχαΐα οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί. «Θα καλυφθούν όλοι οι συμπολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό. Τα συνεργεία μας είναι έτοιμα και ο σχεδιασμός έτοιμος, ώστε άμεσα να ανταποκριθούμε σε κάθε αίτημα που θα μας κατατεθεί» μας είπε ο κ. Καρβέλης.