Αχαΐα: Ελπίδες για ανάκαμψη του ρυθμού των εμβολίων από τις επόμενες μέρες

Η διασπορά στην Αχαΐα συνεχώς αυξάνεται, με τους επιστήμονες και τις υγειονομικές αρχές να ανησυχούν ιδιαίτερα και να ελπίζουν στην αύξηση των εμβολίων ως μοναδική ελπίδα για να θωρακιστεί ο πληθυσμός από τον ιό και ειδικότερα από τις βαριές νοσηλείες και τον θάνατο.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη δημόσια υγεία και με το θέμα του κορωνοϊού θέλουν να πιστεύουν ότι από τον ερχόμενο μήνα, με την επιστροφή όλων στην καθημερινότητα μας και με το τέλος του καλοκαιριού που χαρακτηρίστηκε από την χαλαρότητα του κόσμου, τα ραντεβού για τα εμβόλια θα αυξηθούν και πάλι.

Θυμίζουμε ότι η Αχαΐα από την αρχή της εμβολιαστικής διαδικασίας και μέχρι το τέλος του Ιουνίου περίπου είχε δείξει μία επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολίων, ξεπερνώντας τα 2.000 την ημέρα κατά μέσο όρο.

Όμως στη συνέχεια εμφάνισε μία “κοιλιά” που έγινε στην εξέλιξη του καλοκαιριού κάθετη πτώση. Πλέον κατά τη διάρκεια του Αυγούστου τα εμβόλια έφτασαν με δυσκολία να ξεπερνούν τα 600 με 700 την ημέρα σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού, τόσο για την πρώτη όσο και την δεύτερη δόση.

Γεγονός είναι ότι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εμφανίστηκε μία μικρή αύξηση των εμβολίων και είναι χαρακτηριστικό ότι στις 28 Αυγούστου (Σάββατο, έχει τη σημασία του), έφτασαν τα 895 στο σύνολο τους.

Ελπίδα των υγειονομικών αρχών είναι μέσα στην εβδομάδα ο αριθμός των προγραμματισμένων ραντεβού να φτάσει κοντά στα 1.000 την ημέρα, με την επιστροφή των περισσοτέρων από τις διακοπές τους.

Θα είναι μια καλή απάντηση αυτή στο αντιεμβολιαστικό κίνημα που στην Αχαΐα δείχνει να είναι ισχυρό, παρουσιάζοντας μία σταθερότητα στη στάση και στη θέση του.

Ο νομός, πάντως, παραμένει η δεύτερη επαρχιακή περιφερειακή ενότητα της επικράτειας στο σύνολο των εμβολίων, πίσω από το  Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των διπλά εμβολιασμένων στην Αχαΐα είχε φτάσει (μέχρι τις 28 Αυγούστου) κοντά στους 153.000 και ο αριθμός όσων έχουν κάνει την πρώτη δόση κοντά στους 162.000.