Αχαΐα: Ενδεχόμενη παρουσία Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα

Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή θα οριστικοποιηθεί τελικά το κοινό που θα παρακολουθήσει, αύριο διά ζώσης στα Καλάβρυτα, τη μεγάλη συναυλία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία θα δοθεί στον ανακαινισμένο χώρο του Ηρώου Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών 1821 και θα μεταδοθεί παγκοσμίως από τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αδρέας Φίλιας με τον συνδιοργανωτή δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλος βρέθηκαν τη Δευτέρα στην Αθήνα και επέδωσαν προσωπικά στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στο Μέγαρο Μαξίμου τις προσκλήσεις, το ίδιο και στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Η  κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου απάντησε αρνητικά, αφού θα πρέπει να παραμείνει στην πρωτεύουσα καθότι την επόμενη μέρα από την εκδήλωση τιμάται η Γιορτή της Δημοκρατίας, ενώ απούσα θα’ ναι και η κ. Αγγελοπούλου λόγω άλλης σοβαρής υποχρέωσης.

Σε ό,τι αφορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν υπάρχει ακόμα αρνητική απάντηση, οπότε θα πρέπει να θεωρείται πιθανή η παρουσία του. Αν, εν τέλει, δεν μπορέσει να παραστεί, θα είναι παρών εκπρόσωπός του.

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για την πιο εμβληματική επετειακή εκδήλωση της χώρας, αφού γίνεται στο μοναδικό Ηρώο απέναντι από την Αγία Λαύρα, όπου και ξεκίνησε η Επανάσταση των Ελλήνων και μάλιστα με θέμα τον «Εθνικό Ύμνο εις την Ελευθερία» του ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Παρόντες, σίγουρα θα είναι βουλευτές, περιφερειάρχης, δήμαρχοι, μητροπολίτης κ.ά.