Αχαΐα: Που θα γίνουν σήμερα και αύριο διακοπές ρεύματος

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει για τρίτη συνεχόμενη μέρα η ηλεκτροδότηση της χώρας, κινητοποιώντας όλο τον κρατικό μηχανισμό, αλλά και σύσσωμη την ενεργειακή υποδομή, από τις μονάδες μέχρι τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να αποφευχθεί η κατάρρευσή του συστήματος.

Ο καύσωνας, που συνεχίζεται με νέα 45άρια, αναμένεται να οδηγήσει και σήμερα σε κορύφωση τη ζήτηση και να φτάσει τα 10.700 MW, φορτία που είχαμε να δούμε από την κρίση του 2007, όταν στις 24 Ιουλίου του ίδιου χρόνου και χωρίς τη συνδρομή φωτοβολταϊκών ή αιολικών σταθμών, είχε φτάσει τα 10.610 MW.

Τότε, εξαιτίας βλάβης στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις με τις γειτονικές χώρες, επιστρατεύτηκε η βίαιη έξοδος φορτίων από το σύστημα για να αποφευχθεί ένα γενικευμένο μπλακ άουτ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά από χθες σε διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της χώρας. Διευκρινίζει ότι προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Στην Αχαΐα χθες είχαμε διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα στον Κρίνο, στα Σαγέικα, στον Ανω Αλλισσό και στον Ριόλο, ενώ στην Πάτρα έγιναν διακοπές ρεύματος σε Οβρυά και Δεμένικα.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί διακοπές ρεύματος στο Λιμνοχώρι και αύριο στο Μετόχι.