Αχαΐα: Στις 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ

Ο προχθεσινός ανασχηματισμός είναι ο πρώτος στην πολιτική ιστορία της χώρας που έβλαψε παρά ωφέλησε μια κυβέρνηση. Λες και ήθελε να κάνει πρόβα… συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την τελευταία στιγμή εκείνοι που τορπίλισαν το «σχέδιο» ήταν ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ισως είναι η ώρα να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι πρώτα πρέπει να έχει την… πολιτική προστασία της βάσης της και μετά ας κάνει ο,τι θέλει με το Κέντρο. Μόνοι ως «πάσχουσες» εκλαμβάνονται οι θεωρίες ότι το παιχνίδι παίζεται στο κέντρο και όχι στα δεξιά, όπου η ΝΔ έχει αφήσει αφύλακτα τα νώτα της και ένα τμήμα του κόσμου άνετα μπορεί να μετακινηθεί στα νέα δεξιά σχήματα της αντιπαγκοσμιοποίησης.

Στη βάση των ανωτέρω, είναι ορθή η πολιτική απόφαση της «αναβίωσης» των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΝΔ σε όλη τη χώρα, διά της διενέργειας εσωκομματικών εκλογών, που λόγω πανδημίας αναβάλλονταν συνεχώς…

Η Πειραιώς έλαβε την απόφαση να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή 24 Οκτωβρίου και ήδη οι ετοιμασίες πυκνώνουν από την κεντρική διοίκηση για να κινητοποιηθούν και να συμμετάσχουν στην διαδικασία τα παλιά και νέα μέλη της ΝΔ.

Στην Αχαΐα θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΕΕΠ του παλιού ΟΝΝΕΔίτη Αντώνη Κουνάβη, που τυγχάνει μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της ΝΔ.

Παράλληλα, αναθερμαίνονται ήδη οι ζυμώσεις για να υπάρξει και συνδιεκδικητής της προεδρίας. Οπως είναι εύλογο υπάρχουν τάσεις στην τοπική ΝΔ και ασφαλώς «πέφτει λόγος» στα πολιτικά γραφεία και σε σημαίνοντες παράγοντες του χώρου που ανέκαθεν ασκούσαν επιρροή στο τοπικό κομματικό σκηνικό.

Νεοδημοκρατικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι οι επικείμενες εκλογές θα παρουσιάσουν πρόσθετο ενδιαφέρον με δεδομένη πλέον την υφυπουργοποίηση του βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη και ενεργή πάντα τη σφαίρα επιρροής στην Αχαΐα του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλη Μπεκίρη.