Αχαϊα: Αυτοί κολυμπούν και οι διαρρήκτες αρπάζουν

Οι πορτοφολάδες δεν έχουν αργίες. Οπως και οι διαρρήκτες οχημάτων! Και τις προηγούμενες ημέρες  πήραν… αμπάριζα τις παραλίες της περιοχής και όπου δεν γινόντουσαν αντιληπτοί έκλεβαν ότι μπορούσαν! Στην περιοχή της Λακκόπετρας δύο οικογένειες που έκαναν το μπάνιο τους, τους αντελήφθησαν εγκαίρως… και τους πήραν στο κυνήγι! Λίγο αργότερα πιθανόν οι ίδιοι… εντοπίστηκαν στην Καλόγρια! Και εκεί τους εντόπισαν, όμως σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν λουόμενοι… δεν έφυγαν από την περιοχή. Προφανώς θα εντόπιζαν και άλλους στόχους και θα δρούσαν ανάλογα.

Στην περιοχή του Ψαθοπύργου, Λόγγου, Ροδινής, έχει παρατηρηθεί φαινόμενο διαρρήξεων ΙΧ. Προκειμένου οι δράστες να αρπάξουν… ότι μπορούν από μέσα. Στον Καστελλόκαμπο το απόγευμα της Τετάρτης η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για διάρρηξη. Τα περιστατικά κλοπών σε βάρος των πολιτών που ανυποψίαστοι κάνουν το μπάνιο στη θάλασσα χωρίς να υπολογίζουν το μακρύ χέρι των επιτήδειων αλλά και οι διαρρήξεις ΙΧ που είναι σταθμευμένα κοντά σε παραλιακά σημεία, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Το γεγονός προκάλεσε την ενεργοποίηση της αστυνομίας η οποία προσπαθεί να περιορίσει το φαινόμενο με περιπολίες σε πολυσύχναστες παραλίες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Με ανακοίωσή της η αστυθνομία προειδοποιεί τους λουόμενους:

  • Να μεταφέρεται μόνο το απαραίτητο χρηματικό ποσό που χρειάζεται ο λουόμενος και η προσωπική του περιουσία να βρίσκεται συνεχώς στο οπτικό του πεδίο.
  • Να μην μεταφέρονται στην παραλία, μεγάλης αξίας αντικείμενα, όπως κοσμήματα, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κ.λπ. Σε περίπτωση που μεταφέρονται τέτοια αντικείμενα, σε καμία περίπτωση αυτά να αφήνονται ανεπιτήρητα. Οπου είναι δυνατόν, να συνεργάζεται με άλλους λουόμενους για την αλληλοεπιτήρηση της περιουσίας του.