ΑΧΑΪΑ: Γυρίζουν την πλάτη στα εμβόλια – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Απογοητευτική και ενδεικτική του αρνητικού κλίματος που επικρατεί για τον εμβολιασμό αποτελεί η σχεδόν μηδενική συμμετοχή στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μόλις 10 πολίτες από τον Δήμο Καλαβρύτων, δήλωσαν σε ολόκληρη την Αχαΐα ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν όταν το ποσοστό εμβολιασμού σε ολόκληρο τον νομό, αγγίζει το 32%. Συγκεκριμένα μέχρι και χθες, το σύνολο των εμβολιασμών στην Αχαΐα φτάνει τους 239.647. Από αυτούς οι 109.760 αφορούν και τις δύο δόσεις και οι 135.796 τη μία δόση.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από 10 και πλέον ημέρες με προσωπική, αλλά και έγγραφη επικοινωνία ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ζήτησε απ’ όλους τους δημάρχους στα όρια των οποίων, υπάρχουν δυσπρόσιτες περιοχές, να καταγραφούν οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν στον τόπο διαμονής τους. Το αποτέλεσμα;

«Η ανταπόκριση είναι πάρα πολύ μικρή και ανησυχητική. Μόλις στον Δήμο Καλαβρύτων δήλωσαν 10 άτομα. Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας κανένας, στον Δήμο Ερυμάνθου κανένας. Επίσης στους δήμους Ανδραβίδας, Κυλλήνης, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας οι συμμετοχές είναι μηδενικές. Αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα και δείχνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τρόπο προσέγγισης» μας είπε ο κ. Καρβέλης και προσθέτει:
« Για μένα ίσως αλλάξει αυτή την εικόνα η συναναστροφή που μπορεί να έχει κάποιος πολίτης με τον οικογενειακό του γιατρό, με τον γιατρό του Κέντρου Υγείας στο οποίο ανήκει, ώστε με την άμεση επαφή γιατρού – πολίτη να περαστεί το μήνυμα του εμβολιασμού. Με το ζόρι δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εμείς έχουμε έτοιμες τις ομάδες να προχωρήσουμε τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς αλλά δεν υπάρχουν αποδέκτες».