ΑΧΑΪΑ: Ιδού γιατί παρατάθηκε το lock down για μία εβδομάδα

Ούτε ο μισός πληθυσμός της Αχαΐας δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος. Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι τις τελευταίες ημέρες από 150 που είχαν φτάσει οι ημερήσιοι εμβολιασμοί, αυξήθηκαν στους 769.

Πρόκειται για στοιχεία που μας έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά που αφορούν μέχρι και την προχθεσινή ημέρα, έχουν εμβολιαστεί πλήρως 155.732 πολίτες σε σύνολο 311.000. Επίσης την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν εμβολιαστεί 167.653 Αχαιοί.

«Είμαστε αρκετά πίσω από τον επιθυμητό στόχο» μας είπε ο κ. Μπονάνος και πρόσθεσε: «Το ενθαρρυντικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφουμε μία αύξηση στην προσέλευση. Δηλαδή δεν φτάσαμε στους 3.500 εμβολιασμούς που είχαμε μέχρι και τις αρχές Ιουλίου αλλά από τους 150 που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες αυξήθηκαν στους 769 και ελπίζω να αυξηθούν ακόμα περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα. Το Ηράκλειο που έχει παρόμοιο πληθυσμό με εμάς γίνονται ημερησίως 922 εμβολιασμοί».

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Σε ό,τι αφορά την παράταση των μέτρων στην Αχαΐα, όπως έγραφε χθες η «Π» δεν υπήρχε καμία ενημέρωση προς την Περιφέρεια.
«Δεν είχαμε ενημέρωση κι αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για την επικοινωνία μας με την κεντρική διοίκηση. Το είδαμε στις ανακοινώσεις του Τύπου. Μας προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση διότι με το να κλείνουμε τη μουσική στα καταστήματα δεν μπορώ να στοιχειοθετήσω με τη λογική ότι έτσι θα αναχαιτίσουμε τον ιό» επισημαίνει ο κ. Μπονάνος.
Στα ερωτήματα που θέτουν αρκετοί συμπολίτες «γιατί παραμένει κλειστή τη Αχαΐα όταν έχουν μειωθεί τα κρούσματα;», ο κ. Μπονάνος εξηγεί ότι η αρμόδια επιτροπή που λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις μετράει μία σειρά από δείκτες που αφορούν στα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής σε σχέση με την πανδημία. Μετράνε για παράδειγμα τον ενεργό ρυθμό αναπαραγωγής των κρουσμάτων. Μετράνε τον 7ήμερο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων ανά 100 κατοίκους. Επίσης παίζει ρόλο η πληρότητα του συστήματος υγείας καθώς και οι μεταλλάξεις που επικρατούν».