ΑΧΑΪΑ: Πήγαν να κάψουν και την Ζαρούχλα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Την κινητοποίηση Δασαρχείου, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας προκάλεσε ο εντοπισμός «ύποπτων» ευρημάτων, σύμφωνα με την αξιολόγηση εθελοντών που εκτελούσαν περιπολία στο δάσος της Ζαρούχλας, στην ορεινή Αχαΐα.

Μάλιστα, μέσω διαδικτυακής ανάρτησης, ενημέρωναν πως «υπάρχει μπιτόνι με λάδι και βενζίνη, κομμένα φρέσκα δένδρα βρίσκονται στο δάσος μεταξύ Αγίας Βαρβάρας και Ζαρούχλας. Εχουν ειδοποιηθεί Αστυνομία, Δασαρχείο και Πυροσβεστική, δεν μπορούν να πουν ότι δεν γνώριζαν, αν συμβεί κάτι».

Οπως ήταν αναμενόμενο μετά τη δημοσίευση του θέματος, από στόμα σε στόμα αναπτύχθηκε η έντονη φημολογία για εύρεση υλικών που θα μπορούσαν στα χέρια ειδικών να αποτελέσουν εμπρηστικούς μηχανισμούς.

ΑΥΤΟΨΙΑ

Μετά την καταγγελία των εθελοντών, αλλά και τον θόρυβο που προκλήθηκε, κλιμάκιο του Δασαρχείου, μετέβη στο σημείο. Από την αυτοψία διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αντικείμενα που βρέθηκαν σε αδειοδοτημένο από τη συγκεκριμένη υπηρεσία χώρο, που εργάζονται και διαμένουν υλοτόμοι, καθώς έχουν αναλάβει την υλοτόμηση του κοινοτικού δάσους της Ζαρούχλας.

ΑΠΟΡΙΑ

Την απορία για την έκταση και τη διάσταση που έλαβε το θέμα εξέφρασε στην «Π» ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζαρούχλας Παναγιώτης Δρίβας, λέγοντας ότι «είναι γνωστό πως το κοινοτικό δάσος έχει δοθεί για υλοτομία και παράλληλα καθαρίζεται, ενώ κομμένοι κορμοί είναι εμπορεύσιμα ξύλα». Μάλιστα, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, πως ενδεχομένως πίσω από το συγκεκριμένο περιστατικό να κρύβονται σκοπιμότητες, καθώς όπως λέει, ένα τηλεφώνημα στον ίδιο θα ήταν αρκετό για να αποτρέψει, όλη αυτή την αναστάτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», βρέθηκε ένα μπουκάλι του λίτρου λάδι που χρησιμοποιούν για τα αλυσοπρίονα και ένα άδειο δοχείο βενζίνης. Αυτές τις ημέρες απουσιάζουν μετά την αναστολή εργασιών, λόγω των έκτακτων συνθηκών – πυρκαγιές – και απαγορεύσεων. Στο σημείο υπάρχει δεξαμενή νερού 100 κιλών.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ

Την ίδια ώρα με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι περιπολίες των κατοίκων της Ζαρούχλας, της Αγίας Βαρβάρας και των λοιπών ορεινών περιοχών των Καλαβρύτων, με τη συνδρομή εθελοντικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων ο «Αχαιός» και ο «Πήγασος».

 

Πελοπόννησος