ΑΧΑΪΑ: Το θερμόμετρο «κάηκε» στη Χαραυγή με 42 βαθμούς Κελσίου

Στην ορεινή Χαραυγή Ωλενίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σημειώθηκε χθες η υψηλότερη θερμοκρασία σε όλο τον νόμο, με το θερμόμετρο να «εκτοξεύεται» στους 42 βαθμούς Κελσίου στις 5:50 το απόγευμα.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο αστικό συγκρότημα της Πάτρας ο υδράργυρος βρέθηκε λίγο πιο χαμηλά με την ανώτερη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 41,5 βαθμούς Κελσίου, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην περιοχή του Αρσακείου.
Στους 40,4 βαθμούς Κελσίου ανέβηκε το θερμόμετρο χθες το απόγευμα στην περιοχή του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ οι περιοχές που βρίσκονται δίπλα στην θάλασσα ήταν ζεστές, αλλά σίγουρα δεν είχαν καύσωνα. Στους 35,8 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στο Ρίο, ενώ στο λιμάνι της Πάτρας, η κατάσταση ήταν ακόμα πιο ήπια, στους 35,1 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή 1 Αυγούστου σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία το θερμόμετρο έδειξε 44,3 βαθμούς Κελσίου, αλλά χθες ο υδράργυρος βρέθηκε λίγο πιο χαμηλά, με 43,2 βαθμούς στο Αγγελόκαστρο και στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και με 41,5 βαθμούς στον Πύργο Ηλείας.
Ο ισχυρός καύσωνας που ταλαιπωρεί τη χώρα μας, αναμένεται να κορυφώσει τη δράση του μέχρι και αύριο, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει και τους 46 βαθμούς Κελσίου τοπικά σε εσωτερικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο.

 

Πελοπόννησος