Αγγλία: 67χρονος συνταξιούχος λήστεψε τράπεζα με «ραβασάκι»! (φωτογραφίες)

Ο Alan Slattery, 67 ετών, συνταξιούχος, από το Stonehouse Drive, St Leonards, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση την Παρασκευή, 16 Ιουλίου.

Ο Slattery εισήλθε σε τρεις τράπεζες στο Hastings και το Eastbourne σε διάστημα δύο εβδομάδων και χρησιμοποίησε γραπτές σημειώσεις για να ζητήσει από τους ταμίες να του παραδώσουν τα χρήματα του ταμείου.

Η πρώτη του απόπειρα ήταν στο Nationwide Building Society στο Terminus Road, Eastbourne, στις 10.45 π.μ. στις 18 Μαρτίου 2021. Λόγω της κακής γραφής, ο υπάλληλος δεν μπόρεσε να διαβάσει το σημείωμα και ο Σλάτερι έφυγε από το υποκατάστημα με άδεια χέρια.

Το προσωπικό της τράπεζας κατάφερε αργότερα να διαβάσει το σημείωμα, το οποίο έλεγε «η οθόνη σας δεν θα σταματήσει αυτό που έχω, απλώς παραδώστε τα νομίσματα 10 και 20 λιρών. Σκεφτείτε τους άλλους πελάτες». Οι υπάλληλοι της τράπεζας στη συνέχεια, τηλεφώνησαν στην αστυνομία, η οποία κατέσχεσε το σημείωμα και το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας.

Γύρω στις 2.50 το μεσημέρι στις 26 Μαρτίου, ο Slattery μπήκε στο υποκατάστημα της Nationwide Building Society στο London Road, St Leonards. Παρέδωσε ένα απειλητικό σημείωμα στην ταμεία η οποία, φοβούμενη για την ασφάλειά της, παρέδωσε 2.400 λίρες σε μετρητά. Ο Σλατέρι δεν είπε τίποτα, αλλά έφυγε με τα χρήματα.

Η αστυνομία εντόπισε μέσα από τα βίντεο της τράπεζας και από γύρω επιχειρήσεις τον 67χρονο να επιβιβάζεται σε λεωφορείο λίγες στιγμές μετά τη ληστεία.

Οι έρευνες με την εταιρεία λεωφορείων εντόπισαν τον Slattery από την εικόνα στο πάσο του λεωφορείου του, κάτι που ταίριαζε με αυτό που φαίνεται στις κάμερες κλειστού κυκλώματος της τράπεζας.

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονταν για τον εντοπισμό του, η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα από την τράπεζα NatWest στο Havelock Road, Hastings, περίπου στις 1.20 το μεσημέρι της 1ης Απριλίου. Το προσωπικό της τράπεζας ανέφερε έναν άνδρα ο οποίος εισήλθε στο υποκατάστημα και παρέδωσε ένα απειλητικό σημείωμα που απαιτούσε χρήματα. Ο ταμίας αντέδρασε με αποτέλεσμα ο δράστης να φύγει με άδεια χέρια.

Μόλις έλαβαν αυτήν την αναφορά, οι αξιωματικοί της αστυνομίας παρακολούθησαν την τελευταία γνωστή διεύθυνση του Σλάτερ και τον εντόπισαν να περπατά στην περιοχή. Συνελήφθη ως ύποπτος για ληστεία και για δύο απόπειρες ληστείας.

Ο Σλάτερ δήλωσε ένοχος και για τα τρία αδικήματα και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κράτησης, από τα οποία θα εκτίσει τα τέσσερα ενώ τα υπόλοιπα δύο θα είναι σε άδεια υπό όρους.