Αγκινάρες σωτέ από τον Chef Αναστάσιο Ανδριώτη

ΥΛΙΚΑ

4 τρυφερές αγκινάρες
• χυμό από ½ λεμόνι
• 30ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
• 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη φέτες
• 230 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
• φρεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• αλάτι
• ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και Βουτάμε αμέσως σε ένα μεγάλο μπωλ με νερό και το χυμό από το λεμόνι ώστε να μη μαυρίσουν.

Κόβουμε κατά μήκος, πρώτα στη μέση, έπειτα σε τέταρτα και κάθε τέταρτο ακόμα 1 φορά
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο σε φετουλες και σοτάρουμε για ένα με δύο λεπτά.

Ρίχνουμε τις αγκινάρες αφού έχουμε στραγγίξει καλά και σωτάρουμε για αλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Χωρίς να να παραβράσουν.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό για να μην στεγνώσουν τελείως.

Οταν είναι έτοιμες, προσθέτουμε τον μαϊντανό,αλατι και φρεσκοτριμενο πιπέρι. κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά να σταθούν.

Σερβίρουμε τις αγκινάρες σωτέ ζεστές.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Αναστάσιος Ανδριώτης

Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς