Αγροτες Ηλειακού Κάμπου: Κραυγή αγωνίας-«Δεν αντέχουμε άλλο»

Συνεδρίαση για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κλάδο, πραγματοποίησε, χθες το πρωί η Επιτροπή Αγώνα των αγροτών, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πηνειού.

Αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Ηλειακού Κάμπου, συζήτησαν για τα προβλήματα που έπληξαν την παραγωγή τους από την αρχή του χρόνου, όπως ο σκληρός παγετός και το χαλάζι,  αλλά και για το πρόβλημα του καύσωνα που αντιμετωπίζουν αυτή τη χρονική περίοδο.

Η επιτροπή των αγροτών ζήτησε την κατανόηση και κυρίως, την ουσιαστική βοήθεια των αιρετών του νομού Ηλείας αλλά και της Περιφέρειας, στο φλέγον ζήτημα των αποζημιώσεων και προανήγγειλε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο 7 Αύγουστο και ώρα 08:30 μ.μ, όπου και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου του Τραγανού στην οποία θα τεθούν κάποιες ιδέες για τις επόμενες ενέργειες και καλούν τους βουλευτές, τους δημάρχους και την περιφέρεια για να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν στα να δοθεί λύση στα προβλήματα τους.

Γιώργος Γεωργιόπουλος: Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Βαρθολομιού

«Ετοιμάζεται μεγάλη συγκέντρωση από όλους τους αγρότες της Ηλείας»

«Συγκεντρωθήκαμε για να μιλήσουμε για το σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο θέμα των αγροτικών προϊόντων από την αρχή του 2021 αλλά και για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τον καύσωνα. Από την πλευρά μου θέλω να δηλώσω ότι ετοιμάζεται μεγάλη συγκέντρωση από όλους τους αγρότες της Ηλείας.»

Σπύρος Κούγιας: Παραγωγός από τη Βουπρασία

«Δεν αντέχουμε άλλο. Χρειαζόμαστε μεγάλη και πραγματική βοήθεια από την πολιτεία»

«Εκτός από το πρόβλημα του κορωνοϊού, ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα έχει πληγεί βάναυσα από την κλιματική αλλαγή. Ξεκινάμε από τις μεγάλες θερμοκρασίες του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, οι οποίες έφεραν πρόωρη ανάπτυξη σε κάποια προϊόντα, όπως οι πατάτες στην Ηλεία και την Αχαΐα. ‘Έπειτα ήρθαμε αντιμέτωποι με τις παγετό του Φεβρουαρίου, που είναι από τις λίγες φορές που είδαμε τόσο σκληρό παγετό και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το μεγάλο πρόβλημα του καύσωνα . Δεν αντέχουμε άλλο. Χρειαζόμαστε μεγάλη και πραγματική βοήθεια από την πολιτεία και ζητάμε τη στήριξη όλων των αιρετών του νομού και της Περιφέρειας.»

Στάθης Νικολακόπουλος: Αγρότης από την Αμαλιάδα

«Παλεύουμε από την αρχή της χρονιάς»

«Τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν έχουν εξελιχθεί σε πανωλεθρία για τον αγροτικό κόσμο. Παλεύουμε από την αρχή της χρονιάς και τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε στην παραγωγή μας ο παγετός, μετά ήρθαν οι χαλαζοπτώσεις και τώρα το μεγάλο κύμα του καύσωνα. Και ας μην ξεχνάμε τον κορωνοϊό και τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε στην αγορά, η οποία είχε αντίκτυπο και σε εμάς.»

Ανδρέας Τσουκαλάς: Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τραγανού

«Όλοι γνωρίζουν για την πανωλεθρία και την καταστροφή που έχει υποστεί τα τελευταία δύο χρόνια ο πιο αγροτικός νομός της Ελλάδας. Ένας νομός που παράγει 365 μέρες το χρόνο και δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πιο δυσμενή θέση. Βάζοντας στη σειρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε, θέλω να ξεκινήσω από τους ισχυρούς παγετούς και τις δεσμεύσεις των βουλευτών μας, ότι θα αποζημιωθούν οι καλλιέργειες που καταστράφηκαν και συνεχίζω με το πρόβλημα του χαλαζιού και τελευταίο αυτό του καύσωνα, που είναι ότι πιο ισοπεδωτικό υπάρχει για όλες τις καλλιέργειες που είναι σε άνθιση στην Ηλεία .Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Έχουμε αρχίσει ήδη την προσπάθεια που απαιτείται για να αλλάξουν κάποια πράγματα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όχι μόνο οι βουλευτές, αλλά και όσοι πολιτεύονται στην Ηλεία. Τους καλούμε όλους λοιπόν. Δήμαρχους, βουλευτές και Περιφέρεια αλλά και τον απλό κόσμο, το βράδυ του Σαββάτου 7 Αυγούστου στις 8.30 το απόγευμα, στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου στο Τραγανό, ώστε να συζητήσουμε τα προβλήματα από την δική μας της πλευρά και να ακούσουμε για τις προσπάθειες που κάνουν για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα μας.»