Αίγιο: 48 θετικοί σ’ ένα μόνο φαρμακείο!

Περισσότερα από 200 άτομα, κάτοικοι του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής, ανταποκρίθηκαν χθες Τρίτη 28/12/2021 στους καταδρομικούς εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, που έκανε η «Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα» της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιάλειας και τον ΕΟΔΥ.

Αντί της κεντρικής πλατείας Υψηλών Αλωνίων της πόλης, επελέγη ο Συνοικισμός Νικολάου Πλαστήρα, όπου παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, για α’ – β’ – γ’ δόση, μόνο με το εμβόλιο της Pfizer.

Η διοίκησης της 6ης ΥΠΕ θεωρεί ότι επετεύχθη ο στόχος της, να αυξήσει δηλαδή στην περιοχή το τοίχος ανοσίας των πολιτών, να μειωθεί η διασπορά της νόσου, αλλά και τα νοσηλευόμενα κρούσματα στα νοσοκομεία της Πάτρας, που υποχρεωτικά μεταφέρονται.

Στην Αιγιάλεια, η έξαρση της μετάλλαξης «Δέλτα», πιθανά και της νέας «Ομικρον», φαίνεται πως είναι γεγονός. Πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναφέρουν πως, χθες, σ’ ένα μόνο κεντρικό Φαρμακείο του Αιγίου όπου πήγαν πολλοί με κάποια συμπτώματα για να κάνουν rapid test… 48 ήσαν θετικοί!

Η ανησυχία, αλλά και το τωρινό ρεύμα ατόμων για εμβολιασμό, έγκειται στο γεγονός ότι στον Δήμο Αιγιάλειας το 30% είναι ανεμβολίαστοι. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου πάνω από 1.000 είχαν προσέλθει στο Νοσοκομείο Αιγίου για την α’ δόση, το ίδιο και στο Κέντρο Υγείας Ακράτας με πάνω 350 την ίδια περίοδο. Εκτιμάται έτσι, ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου το ποσοστό ανεμβολίαστων θα πέσει στο 15%.