ΑΙΓΙΟ: Αναβλήθηκε η δίκη για το φονικό στο Σούλι

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου αναβλήθηκε  σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 41χρονου Κώστα Δημόπουλου σε φανοποιείο στο Νέο Σούλι Πατρών.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο 42χρονος σήμερα ιδιοκτήτης του φανοποιείου που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε σε Αστυνομία και ανακριτικές αρχές πως βρισκόταν σε άμυνα.

Το έγκλημα είχε γίνει στις 3 Φεβρουαρίου 2020. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη το θύμα τον ενοχλούσε προκλητικά κατά το παρελθόν ενώ είχε βάλει και φωτιά στην επιχείρηση.

Βίντεο έχει καταγράψει τι έγινε τη μοιραία νύχτα Το θύμα πήγε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο φανοποιείο και εισβάλλοντας στο χώρο από το φράχτη, ήχησε ο συναγερμός. Αμέσως έτρεξε στο σημείο ο ιδιοκτήτης του συνεργείου με μια καραμπίνα. Εκεί διαπίστωσε οτι ο 41χρονος είχε παραβιάσει το χώρο του και πως κρατούσε μια καραμπίνα και μια κλαδευτήρα.

Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα και με βούλευμα παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ αντίθετη ήταν η πρόταση της Εισαγγελέως.