Αίγιο: Διαμαρτυρία καταστηματαρχών έξω από το Δημαρχείο

Με μία έμπρακτη κίνηση διαμαρτυρίας, μετά τις προσφυγές και τα ψηφίσματα κατά της δημοτικής αρχής για την απόφασή της να κρατήσει κλειστή (πεζοδρομημένη) την κεντρική οδό Μητροπόλεως του Αιγίου (από Ρωμανιώλη έως Σολωμού) κατά τις ώρες 9π.μ. – 2μ.μ. έως τα τέλη Αυγούστου, απαντούν καταστηματάρχες, επαγγελματίες και έμποροι του ιστορικού κέντρου.

Για τη Δευτέρα, προγραμματίστηκε συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Δημαρχείο, με σκοπό να διατρανώσουν την ολική άρση του μεμονωμένου κυκλοφοριακού μέτρου και να παραδώσουν στον δήμαρχο Δ. Καλογερόπουλο κείμενο, το οποίο χθες δημοσιοποίησε η «Π» και στο οποίο τον καταγγέλλουν και δηλώνουν αγανάκτηση και απόλυτη απογοήτευση από την απόφαση «εν μια νυκτί, αυθαίρετα, πρόχειρα, δίχως μελέτη, χωρίς καμία υποδομή, με σωρεία κινδύνων να ελλοχεύουν και μόνο κατά το δοκούν».

Στο συλλαλητήριο ήδη ανακοίνωσε συμμετοχή – επίσημα – ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας, στηρίζοντας τους καταστηματάρχες που υποστηρίζουν ότι πλήττονται από το κλείσιμο του δρόμου. «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε ν’ ανατρέψουμε αυτές τις αδικίες και πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη δίνοντας το παρών» δήλωσε ο πρόεδρος των Εμπόρων Λ. Παπαδόπουλος.

Παρομοίως, στήριξη έχουν παράσχει, σύσσωμη η δημοτική αντιπολίτευση, το Εργατικό Κέντρο, η Παναιγιάλεια Επιμελητηριακή Κίνηση και πολλοί άλλοι φορείς.