ΑΙΓΙΟ: Έπεσαν οι υπογραφές για την αξιοποίηση της πρώην Χαρτοποιίας

Οι υπογραφές έπεσαν –και η νέα σελίδα της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, μετά από πολλά χρόνια, άρχισε να γράφεται με την πρώτη επανάχρηση βασικών κτιρίων της.

Η μελέτη για το πως θα ανακαινιστούν και ως τι θα λειτουργήσουν στο άμεσο μέλλον, από τον ιδιοκτήτη Δήμο Αιγιάλειας, θα΄ναι κοινή δουλειά και απόφαση που από τις αρχές Ιουλίου θα πιάσουν από κοινού στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και επιλεγέντες σύμβουλοι μηχανικοί της εταιρείας «Ηλιδα» ώστε να εκπονήσει την αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη των παλιών εγκαταστάσεων, με 173.000 €, ως πρώτο βήμα για δημοπράτηση του κυρίως έργου και έναρξη κατασκευής στα μέσα του 2022 με εγκεκριμένο κονδύλι 4 εκατ. ευρώ.

Στους χώρους του γνωστού εργοστασίου – που έθρεψε για χρόνια εκατοντάδες οικογένειες Αιγιωτών – θα στεγαστούν κοινωνικές και άλλες δημοτικές υπηρεσίες, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δράσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας, άθλησης, εστίασης (από ιδιώτες) και εκθεσιακός χώρος με την ιστορία της Χαρτοποιίας.

Αυτά θα γίνουν σε τρία κύρια κτίρια – πλησίον του ΑΕΙ – άνω των 4.000 τ.μ.. Το κτίριο λεβητοστασίων (κατασκευής 1925-1940), συνεργείων, μηχανουργείου, ξυλουργείο και χυτηρίου (1925) και κοπτικών μηχανών (1925-1930), ενώ κάποιες αποθήκες και υπόστεγα κατεδαφίζονται.