ΑΙΓΙΟ: Νέες κινητοποιήσεις για το τμήμα Φυσικοθεραπείας

Σκληρό μήνυμα προς το υπουργείο Παιδείας φρόντισε να στείλει ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, στην τελετή καθομολόγησης αποφοίτων του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου, στο Αίγιο, επιμένοντας πως είναι «ανυποστήρικτη και άδικη η απόφαση μεταφοράς στην Πάτρα».

Αν και δεν ήταν παρών, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα, απέστειλε «καυτό» μήνυμα, με δυσαρέσκεια προς τη Σύγκλητο και το υπουργείο Παιδείας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μετά από 20 χρόνια αδιάλειπτης και επιτυχημένης λειτουργίας, η απόφαση ελήφθη χωρίς να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και παράθεση επιχειρημάτων και η υπουργός Νίκη Κεραμέως αποφεύγει εδώ και μήνες να συναντηθεί μαζί μας και να ακούσει τη φωνή και την άποψη της πόλης, στο πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας της κυβερνητικής εξουσίας. Η Φυσικοθεραπεία Αιγίου συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες σχολές του Πανεπιστημίου, από πλευράς πλήρωσης θέσεων, με υψηλή βάση εισαγωγής, γεγονός που αποδεικνύει τα ακαδημαϊκά της κριτήρια. Οι φοιτητές μπορούν και συμμετέχουν στα κλινικά εργαστήρια του Νοσοκομείου Αιγίου και των δύο της Πάτρας. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μηδαμινές. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι με μεγάλη προσβασιμότητα από τον αστικό ιστό, μέσα σε λίγα λεπτά, με αυτοκίνητο, συγκοινωνία, ακόμα και με τα πόδια. Η αρχική συμφωνία Δήμου – Πολιτείας ήταν έως το 2010 να λειτουργούν 4 Τμήματα στο Αίγιο, αλλά δεν συνέβη κι είναι άξιο απορίας. Γι’ αυτό αποφεύγεται ο διάλογος με το υπουργείο, αφού δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα για τη μεταφορά στην Πάτρα».

Ο δήμαρχος επαναβεβαίωσε πως οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με κάθε τρόπο και μορφή, για ν’ αρθεί αυτή η άδικη εισήγηση, αφού -όπως κατέληξε- «κάποιοι σήμερα περιφρονούν και ζητούν την ερήμωση της ακαδημαϊκής κοινότητας στην πόλη».