Αίγιο: Πάρκο των Χριστουγέννων

Με τα χθεσινοβραδινά εγκαίνια του «Πάρκου των Χριστουγέννων» στα Ψηλαλώνια Αιγίο, η πόλη καθίσταται η πρώτη στην Αχαΐα, που εν μέσω πανδημίας, δίνει αισιόδοξο τόνο, προσδοκώντας να γίνει το επίκεντρο στις φετινές γιορτές, με χιλιάδες επισκέπτες από Πάτρα και ευρύτερα.

Για 10η χρονιά λειτουργίας, υποδέχεται το 2022 με «Ένα δάσος από όνειρα», που όπως τόνισε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά «όλοι θα προσπαθήσουμε, με πίστη, να τα κάνουμε πραγματικότητα, κάτω από τις ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες του κορονοϊού».

 

Το Αίγιο, φορώντας τα γιορτινά, με το άναμμα εντυπωσιακού φωτισμού στις κεντρικές οδούς Κλεομένους Οικονόμου, Ανδρέα. Λόντου και Μητροπόλεως, καθώς και στην παραλιακή ζώνη, είναι έτοιμο να χαρίσει αξέχαστες στιγμές χαράς σε χιλιάδες παιδιά και μεγάλους, με κυρίαρχη τη μαγεία του Πάρκου με το «Δάσος από όνειρα», όπου το μήνυμα της αγάπης, συναντάει την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των πολύτιμων δασών που είναι πηγή ζωής.

 

Υπό την παρουσίαση της Νατάσας Ράγιου, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος ευχήθηκε υγεία και χαρά, ενώ ευχαριστίες αποδόθηκαν στη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια και στους μεγάλους χορηγούς «Ολυμπία οδό» και «3Ε».

Μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου στο χώρο θα υπάρχουν μουσικές, σαλτιμπάγκοι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, ο συγγραφέας των παιδιών Βαγ. Ηλιόπουλος, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια ξωτικών, θέατρο σκιών, παιχνίδια θησαυρού, Φιλαρμονικές (Αιγίου – Αιγείρας – Καλαβρύτων) και Χορωδίες, ΚΔΑΠ (Αιγίου – Διακοπτού), bubble shows, ζωγραφική, εναέρια show, λούνα πάρκ Ναυτοπροσκόπων κ.ά, με δωρεάν είσοδο (από 10 πμ έως 10 μμ), βάσει υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος

Πελοπόννησος