Αμβρόσιος: «Εμβόλια με θυσία ανθρώπων»

Την έκτη κατά σειρά «κραυγή αγωνίας» για την κατάσταση της πανδημίας και των παρεπόμενων αυτής, βγάζει ο πρώην δεσπότης της Αιγιάλειας – μητροπολίτης Αμβρόσιος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες αστείρευτα παρεμβαίνει δημόσια, κάτι που και χθες έκανε.
Αυτή τη φορά δείχνει να προσυπογράφει ανοιχτή επιστολή Μοναχών του Αιγίου Ορους οι οποίοι ανησυχούν και αντιτάσσονται στο εμβόλιο «όσον τάχος» εκ μέρους του Κράτους, αντίθετοι με την επίμονη προώθηση κατὰ του κορονοϊού  στον λαὸ.  Στέκονται σε δύο καίρια σημεία, τα ὁποία θεωρούν ότι ἀποτελούν μέτρο ελέγχου της ἀξίας ή απαξίας του, όπως:
> Η εργαστηριακή επεξεργασία και προπαρασκευὴ προ της εισαγωγής του στὴν κλινικὴ πράξη,  σε γυναίκα μετά απὸ άμβλωση και χρήση εκτρωθέντος εμβρύου, κάτι που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση τῆς ευαγγελικής αληθείας και τις αποφάσεις Αγίων και Οικουμενικών Συνόδων.
> Οι αρνητικὲς επιπτώσεις του εμβολίου στην υγεία των ανθρώπων, που δεν φαίνεται να ‘ναι καθόλου ευκαταφρόνητες , καθ’ όσον ήδη η παγκόσμια κοινότητα απαριθμεί θανάτους.
Φθάνουν μάλιστα σε σημείο να αναφέρονται σε «υποτιθέμενο αγαθὸ σκοπὸ του ἐμβολίου, δηλαδὴ τη δημιουργία τείχους ανοσίας κατὰ του ιού με θυσία ανθρώπων, που αφ’ ενὸς μεν βρίσκεται στον ἀντίποδα του Θείου θελήματος,  αφ’ ἑτέρου δε επιφέρει ἀποτελέσματα αντίθετα προς τα προσδοκώμενα, ευτελίζουν την ανθρώπινη αξία.
Τέλος, αντίκεινται και στα τεστ ανίχνευσης του ιού, αφού προσβάλλει το δώρημα του αυτεξουσίου στὸν ἄνθρωπο.