Ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου πυροσβεστικού σταθμού στην Πάτρα

Την άμεση ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου πυροσβεστικού σταθμού στην Πάτρα εκφράζουν οι συνδικαλιστές της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τονίζοντας ότι είναι ένα καίριο ζήτημα που έχει να κάνει με την αναβάθμιση και των ενίσχυση των δομών της.

Πρόκειται για ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί εδώ και χρόνια από τους πυροσβέστες που έχουν δει την ανάγκη αυτή εξαιτίας της αυξημένης επικινδυνότητας της περιοχής, αλλά και της αύξησης των υπηρεσιακών αναγκών.

Για το ζήτημα αυτό υπάρχει και σχετική δέσμευση από τον πρώην πλέον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά από τον Φεβρουάριο του 2020, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως εξηγούν κύκλοι των συνδικαλιστών της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή λειτουργεί επί της ουσίας μόλις ένας πυροσβεστικός σταθμός.

Για την ακρίβεια ο πυροσβεστικός σταθμός στην οδό Μαξίμου είναι ο μοναδικός μάχιμος που υπάρχει στην Πάτρα. Καλύπτει τις ανάγκες της νότιας πλευράς της Πάτρας, αλλά στην πράξη μία αρκετά μεγαλύτερη γεωγραφική επικράτεια.

Στο κτίριο επί της οδού Μπιζανίου 3, όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, βρίσκεται μόλις ένα περιπολικό το οποίο επιχειρεί στην ανατολική πλευρά της Πάτρας, αυτό όμως προφανώς δεν συνιστά οργανωμένο Πυροσβεστικό Σταθμό.

Υπάρχει επίσης στο λιμάνι ένας λιμενικός σταθμός ο οποίος όμως παρεμβαίνει μόνο σε συμβάντα στη θάλασσα και συγκροτείται από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ υπάρχουν ασφαλώς και οι εγκαταστάσεις της 6ης ΕΜΑΚ στη νέα εθνική οδό η οποία επεμβαίνει μόνο σε ειδικά περιστατικά.