ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: To απίστευτο χάλι της ελληνικής δημοσιογραφίας

Ποτέ η δημοσιογραφία δεν ήταν σε τέτοια χάλια στην Ελλάδα. Προκαλεί πανικό η ανικανότητα του χώρου να σταθεί με καθαρότητα και σαφήνεια ανάμεσα στον πολίτη και το φαύλο πολιτικό σύστημα και κρατώντας μια σταθερά καθαρή και ειλικρινή στάση, να συμβάλλει στον δημόσιο ορθολογισμό, να απομονώσει την φρίκη του λαϊκισμού και του ασύστολου ψεύδους, να είναι τελικά η δημοσιογραφία και χρήσιμη και αναγκαία.
Το πρωτοφανές χάλι της δημοσιογραφίας ζημιώνει τη χώρα, αφού ανακυκλώνει την ιδιοτέλεια, τα ψέματα, το ασήμαντο, το τίποτα και ακόμα χειρότερα, επειδή συστρατεύεται πίσω από κόμματα και συμφέροντα, δολοφονεί χαρακτήρες.
Οι φυλές των πληρωμένων της δημοσιογραφίας είναι συγκεκριμένες. Μια κατηγορία είναι φυσικά οι κομματικοί. Εμφανίζονται στα κανάλια και με φανατισμό υπερασπίζονται το κόμμα που τους παρέχει έμμισθες θέσεις, αργότερα ίσως τους βγάλει και βουλευτές.
Μην φανταστείτε ότι υπερασπίζονται τις ιδέες τους που κατά σύμπτωση είναι ίδιες με το κόμμα. Ο δημοσιογράφος είναι ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και την αλήθεια, τις δικές τους ιδέες δεν τις εμφανίζει ποτέ. Αυτή η κατηγορία των κομματικών δημοσιογράφων είναι η χειρότερη.
Μια δεύτερη κατηγορία είναι οι δήθεν «δημοσιογράφοι» που έγιναν και πάμπλουτοι εκβιάζοντας: «Θα σε βρίζω καθημερινά με ψεύδη και τερατολογίες και θα σταματήσω μόλις που τα δώσεις». Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η αλήθεια, ούτε κάποια κόμμα. Είναι με τον εαυτό τους και μέσα στο χάος της παρακμής έχουν αποφασίσει «να τα κονομήσουν». Λίγοι οι δημοσιογράφοι του εκβιασμού αλλά και επηρεάζουν και φθείρουν.
Το χάλι της ελληνικής δημοσιογραφίας πλέον απειλεί την Δημοκρατική λειτουργία της χώρας. Οι πολίτες αντί να απολαμβάνουν την ενημέρωση που αξίζουν, γίνονται θεατές μιας ΜΟΝΙΜΗΣ παρακμής που μπαίνει στο σπίτι τους από την τηλεόραση και βρίσκεται στο χέρι τους στο κινητό τους και τα social media που συμμετέχουν και υπερθεματίζουν αναπαράγοντας ύβρεις και ψεύδη.
Ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την κατάσταση; Κυρίως ΣΥΝΟΛΙΚΑ το πολιτικό σύστημα. Αυτό χρησιμοποιεί τους πληρωμένους, της δημοσιογραφίας, αυτό τους ανταμείβει με εκλόγιμες θέσεις, αυτό τους παρέχει και χρήμα κάτω από το τραπέζι.
Η δημοσιογραφία έχει υποδουλωθεί στις τακτικές φθοράς του πολιτικού αντιπάλου «με κάθε τρόπο». και δεν κάνει ΤΙΠΟΤΕ για να αυτοκαθαρθεί. Πώς να αυτοκαθαρθεί όταν δημοσιογράφοι καλούν καθημερινά στις εκπομπές τους του πληρωμένους συναδέλφους τους, υποτίθεται για να κρατούν πολιτικά τις ισορροπίες; Άξιος ο μισθός όλων τους.