Ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη χορήγηση voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα:

“Άρση των απαράδεκτων διοικητικών κυρώσεων και των απειλών σε εκπαιδευτικούς που μετέχουν σε συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους”.

“Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία από όσο ξέρω, στην εκπαίδευση. Οριζοντίως σε όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως εισοδημάτων ενίσχυση για τεχνολογικό εξοπλισμό” δήλωσε η υπουργός Παιδείας στη Βουλή.

Αναφορικά με τη χορήγηση του voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, αυτές τις ημέρες οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράφουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ορίζει τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τους δικαιούχους, τη διαδικασία, τους όρους, τα αρμόδια για υλοποίηση όργανα και κάθε άλλο ζήτημα σχετικό με τη διαχείριση, παρακολούθηση, χρηματοδότηση, υλοποίηση, τη λειτουργία και την εκτέλεση του προγράμματος.

Δικαιούχοι:

160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 (μόνιμοι και αναπληρωτές).

Στους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» εντάσσονται και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου-Αυγούστου 2021.

Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αποκτήσουν tablet, laptop ή desktop από τον προμηθευτή της επιλογής τους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα δίνει τη δυνατότητα σε ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών να διαθέσουν τα δύο κουπόνια των 200 ευρώ το σύνολο του ποσού των 400 ευρώ δηλαδή, για την αγορά μιας συσκευής.

Οι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα. Κατόπιν, θα λαμβάνουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο, και θα μπορούν άμεσα να την χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.