Απίθανοι τρόποι να παραιτηθείς από τη δουλειά σου!

Από χαρτί τουαλέτας, μέχρι μέσω διαφημιστικού σποτ

Εάν είστε από εκείνους τους δυσαρεστημένους εργαζόμενους που επιθυμούν διακαώς να εγκαταλείψουν τη δουλειά που τους προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα, τότε το άρθρο είναι για εσάς! Σίγουρα οι περισσότεροι θα έχετε περάσει αρκετό χρόνο καταστρώνοντας το καλύτερο σχέδιο για την έξοδό σας, γράφοντας για παράδειγμα παθιασμένους λόγους, αλλά η ουσία είναι να πείτε το αντίο εξετάζοντας κάθε παράμετρο. Όσο παρορμητικοί και αν θέλετε να γίνετε, δεν πρέπει να κυριευτείτε από τα συναισθήματά σας αλλά να δώσετε μια προειδοποίηση τουλάχιστον δυο εβδομάδων. Γνωρίζοντας ότι έτσι θα κερδίσετε μια συστατική επιστολή, οφείλετε να ενημερώσετε τον εργοδότη σας ότι σκοπεύετε να αποχωρήσετε για προσωπικούς λόγους ή γιατί παρουσιάστηκε μια νέα ευκαιρία.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι εργαζόμενοι, που ορμώμενοι από τον αυθορμητισμό τους θέλουν να κάνουν μια άκρως εντυπωσιακή έξοδο, μη διστάζοντας για τις συνέπειες. Και φυσικά δεν είστε μόνοι: Όπως γράφει το moneyish και η New York Post, πάνω από δυο εκατομμύρια Αμερικανοί εγκαταλείπουν κάθε μήνα την εργασία του, σύμφωνα με το στατιστικά στοιχεία.

Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα ανθρώπων που είπαν το «παραιτούμαι» με επεισοδιακό και ευφάνταστο τρόπο.

Μέσω διαφήμισης!

Το 2014, η αμερικανίδα Gwen Dean βρήκε ένα άκρως εκκεντρικό τρόπο να πει αντίο στην παλιά της εργασία. Το όνειρό της ήταν να ιδρύσει τη δική της επιχείρηση με μαριονέτες, οπότε επέλεξε να το ανακοινώνει στο αφεντικό της με μάρτυρες εκατομμύρια τηλεθεατές, μέσω ενός διαφημιστικού κλιπ!

Σε χαρτί τουαλέτας

Σύμφωνα με μια χρήστη του Reddit, ο σύζυγός παραιτήθηκε δίνοντας στον προϊστάμενό του την επιστολή παραίτησης, με τη διαφορά πως το κείμενο ήταν γραμμένο σε ένα κομμάτι χαρτί υγείας. Μάλιστα, για να κάνει σαφές στον εργοδότη του ότι πράγματι επρόκειτο για τέτοιο χαρτί, σχεδίασε και μια τουαλέτα δίπλα στην υπογραφή του.

Παραίτηση μετά μουσικής

Έπειτα από δυο χρόνια σκληρής εργασίας με εξοντωτικά ωράρια, η Marina Shifrin θέλησε να βάλει ένα τέλος και να αποχωρήσει από την εργασίας της με πρωτότυπο τρόπο. Ως video editor, εκμεταλλεύτηκε τις επαγγελματικές της γνώσεις και δημιούργησε ένα βίντεο με το οποίο ανακοίνωνε, μετά μουσικής και χορού, ότι παραιτείται!

On an Airplane

Το 2010, ο αεροσυνοδός της Jet Blue, Steven Slater έκανε μια εντυπωσιακή έξοδο από το αεροπλάνο, όταν ανακοίνωσε την παραίτησή του. Κατά την προσγείωση του αεροσκάφους, μια επιβάτιδα φέρεται να του επιτέθηκε και εκείνος βρήκε ευκαιρία να πει «μέχρι εδώ!». Ο μετέπειτα ήρωας, άρπαξε δυο μπύρες, άνοιξε το διάδρομο αναγκαστικής προσγείωσης και αποχώρησε θεαματικά.

Live στις ειδήσεις!

Άφησε τους πάντες άφωνους. Το 2014, η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού Alaskan TV, βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση όταν αποφάσισε να εκστομίσει τη λέξη που ήθελε να πει διακαώς, ώστε να αφοσιωθεί στη νέα της επιχείρηση με κάναβη: «παραιτούμαι» είπε και πέταξε τα χαρτιά της μακριά, αφήνοντας την άνκορ γούμαν εμβρόντητη να ζητά συγνώμη από τους τηλεθεατές.