Απόλλωνας Πάτρας – Ολυμπιακός Β΄: Ο μεγάλος τελικός σήμερα στις 17.00

Στη Πάτρα θα κριθεί ποιος θα εξασφαλίζει την απευθείας άνοδο στην Stoiximan Basket League.

Γράφει ο Τάσος Αγραπίδης

H τελευταία αγωνιστική της Α2 βρίσκει τον Απόλλωνα Πάτρας και τον Ολυμπιακό Β’ να διεκδικούν την πολυπόθητη άνοδό τους στην Stoiximan Basket League. Όποιος κερδίσει σήμερα περνάει απευθείας στη «μεγάλη κατηγορία».

Αν δεν υπήρχε ο κορονοϊος, τότε στον σημερινό αγώνα στις 17.00 θα συζητάγαμε για ένα γεμάτο γήπεδο καθώς οι 3.500 θέσεις που έχει χωρητικότητα η έδρα του Απόλλωνα είναι πολύ λίγες για τις ανάγκες αυτού του αγώνα. Όλη η πόλη θέλει να βρεθεί στο γήπεδο για να ενισχύσει τον Απόλλωνα και να του δώσει ώθηση ώστε να επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια» για πρώτη φορά μετά το 2017 που υποβιβάστηκε στην Α2. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο κορονοϊού η παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο απαγορεύεται. Θαρρώ όμως ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αρκετός κόσμος… εκτός γηπέδου.

Τα σενάρια της πρόκρισης

Για τους Πατρινούς η νίκη είναι μονόδρομος. Μάλιστα δεν τους φτάνει η νίκη, αλλά θέλουν νίκη με 4 ή περισσότερους πόντους διαφορά, ώστε να καλύψουν την διαφορά των πόντων όταν ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό Β’ στο πρώτο γύρο με 81 – 78.

Από την άλλη μεριά οι Πειραιώτες παίζουν για δύο αποτελέσματα. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν νίκη ή ήττα μέχρι 3 πόντους για να πάρουν αυτοί το εισιτήριο της ανόδου.

Αυτός που θα χάσει θα έχει και δεύτερη ευκαιρία για άνοδο

Ο χαμένος του σημερινού αγώνα θα έχει και δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδό του. Η ομάδα που θα κερδίσει απόψε εξασφαλίζει την απευθείας συμμετοχή της στην Stoiximan Basket League. Η ομάδα που θα χάσει όμως, έχει σημαντικές πιθανότητες, να ακολουθήσει τη νικήτρια στο δρόμο της ανόδου.

Αμφότερες οι δύο ομάδες έχουν σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που ακολουθούν την βαθμολογία ενόψει των playoffs των θέσεων 2 – 5 απο τις οποίες θα προκύψει το δεύτερο εισιτήριο. Φυσικά και οι δύο ομάδες θα ήθελαν να «ξεμπερδεύουν», παίρνοντας την άνοδο από σήμερα κυρίως για λόγους πρεστίζ.

Το τι θα γίνει; θα το μάθουμε σε λίγο στο παρκέ!