Αστυνομικοί Αχαΐας: “Πονοκέφαλος” με τις διακομιδές ψυχιατρικών ασθενών

“Αγκάθι” αποτελεί για τους αστυνομικούς υπαλλήλους Αχαΐας η διακομιδή στο νοσοκομείο ασθενών με ψυχιατρικές ασθένειες, οι οποίοι διακομίζονται στις ψυχιατρικές κλινικές μετά από εντολή εισαγγελέα.

Και αυτό γιατί τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά, με αστυνομικούς να δεσμεύονται σε αυτά και να αποδυναμώνονται τα αστυνομικά τμήματα.

 

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας:

“Η κατάσταση με τις ακούσιες νοσηλείες στην Αχαΐα είναι τραγική, καθώς τα αστυνομικά τμήματα -όσα ακόμα μπορούν να βγάζουν περιπολία- εκτελούν σε μεγάλο βαθμό τις εισαγγελικές παραγγελίες για τις νοσηλείες αυτές.”

Και συνεχίζει: “Πέρα από την αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων, είναι αδιανόητο και αναχρονιστικό ένοπλοι αστυνομικοί να διεκπεραιώνουν τέτοια περιστατικά. Όλοι θυμόμαστε γεγονότα που συνέβησαν και προκάλεσαν τεράστια προβλήματα, όπως ο θάνατος ασθενή στο Νοσοκομείο του Ρίου, πριν 2 χρόνια περίπου.

Υπάρχουν και περιπτώσεις που οι συνάδελφοι, χωρίς να το γνωρίζουν και λόγω έλλειψης κλινών από την Πάτρα, έφταναν μέχρι την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ακόμα και την Κέρκυρα.

 

Ήδη η συνταξιοδότηση 40 αστυνομικών στην περιοχή μας είναι μείζον θέμα καθώς πρόκειται για αριθμό συναδέλφων που αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα. Αν συνυπολογισουμε και τις ακούσιες οι οποίες απασχολούν σε καθημερινή βάση, τα Τμήματα στην ουσία κατεβάζουν ρολά και αδυνατούν να αστυνομευσουν τις περιοχές τους.”, επισημαίνει.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα της Ε.Α.Υ. Αχαΐας η οποία το έχει θέσει στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

“Σε συνάντηση που είχαμε με την Υφυπουργό Υγείας διαπιστώσαμε την βούληση και λάβαμε την δέσμευση, ότι το φθινόπωρο θα υπήρχε λύση σε μεγάλο βαθμό στο θέμα, όμως πάρα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Δικαιοσύνης, χρειάζεται επιτάχυνση των διαδικασιών.”