Αυγά μάτια με πικάντικη σάλτσα φούρνου από ντοματίνια

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Υλικά

  • 400γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 3-4 αβγά
  • 1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180oC και βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί κι αυτό. Όταν κάψει ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρετε για 2 λεπτά.

Ρίχνετε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις να βγάλουν τα υγρά τους και μετά από 10 λεπτά μεταφέρετε τη σάλτσα σε πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύετε στη σάλτσα το μισό βασιλικό και με ένα κουτάλι δημιουργείτε τρεις ή τέσσερις υποδοχές και σπάζετε εκεί μέσα τα αβγά.

Βάζετε το σκεύος στο φούρνο και ψήνετε για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αβγά. Αλατοπιπερώνετε τα αβγά, πασπαλίζετε όλο το φαγητό με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb