Cheesecake με τζίντζερ και σοκολάτα

Υλικά συνταγής

  • 180 γρ. μπισκότα digestive, θρυμματισμένα στο μπλέντερ
  • Λίγο τζίντζερ, σε σκόνη (¼ κ.γλ)
  • 90 γρ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • 1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη, διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 4 κ.σ. έτοιμο σιρόπι (golden syrup)

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια φόρμα με κινητά τοιχώματα και τη στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο επίσης βουτυρώνουμε ελαφρά.

Αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το τζίντζερ και κατόπιν με το βούτυρο.

Δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και το απλώνουμε μέσα στη φόρμα, ισιώνοντας την επιφάνεια του.

Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και το μοιράζουμε σε δύο μπολ έτσι ώστε το περιεχόμενο του ενός μπολ να είναι διπλάσιο από του άλλου.

Στη μεγάλη ποσότητα του τυριού προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι και τη διαλυμένη ζελατίνη (αφού τη ζεστάνουμε ελαφρά).

Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε στη μικρή ποσότητα του τυριού μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω στα μπισκότα πρώτα τη λευκή κρέμα και κατόπιν την σοκολατένια.

Αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.

Τέλος, ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.

Το cheesecake με τζίντζερ και σοκολάτα είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για καλύτερη γεύση και εμφάνιση, μπορούμε να διακοσμήσουμε το cheesecake με φλούδες σοκολάτας.