Χταπόδι στιφάδο από τον Chef Αναστάσιο Ανδριώτη

Υλικά
• 1 χταπόδι, 2 κιλά, ολόκληρο, καθαρισμένο
• 5 κουτ. σούπας ξίδι
• 300 ml κοκκινο κρασί
• 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρια
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 2 φύλλα δάφνης
• 3 γαρύφαλλα
• 3 κόκκους μπαχάρι
• 1 κλωνάρι ρίγανη, μόνο τα φυλλαράκια
• 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
• 1 κ.γ πελτε ντομάτας

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με το ξίδι και το κρασί και το βράζουμε για 30 λεπτά.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το χταποδι μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά, ανακατεύοντας διαρκώς για μην μας κολλήσει.

Ρίχνουμε και την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατευουμε και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουνε να σιγοβράσει, περίπου για 1 ώρα και μισή μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

Πριν το σβήσουμε προσθέτουμε την φρέσκια ρίγανη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Αναστάσιος Ανδριώτης

Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς