ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Με επιτυχία η συναυλία του Γιώργου Καζαντζή στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2021

Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι με τα τραγούδια του Θεσσαλονικού συνθέτη Γιώργου Καζαντζή απόλαυσαν οι Πατρινοί που γέμισαν την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 το βράδυ στο χώρο του Εργοστασίου τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», στην Ακτή Δυμαίων.

Η συναυλία δόθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και τα τραγούδια του συνθέτη ερμήνευσαν οι υπέροχες φωνές των Βασίλη Λέκκα, Φωτεινής Βελεσιώτου, Λιζέτας Καλημέρη και του Πατρινού τραγουδοποιού και ερμηνευτή Νίκου Μπαλή.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, στο καλωσόρισμά της, μεταξύ άλλων, είπε:

«Ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός συνεχίζουν και το Σεπτέμβριο με πολύμορφες εκδηλώσεις.

Στις 2 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη στο Σκαγιοπούλειο, έχουμε συναυλία αλληλεγγύης. Αντί εισιτηρίου  συγκεντρώνουμε είδη για τους συμπολίτες μας, που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη και είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη να καταστρέφονται τα σπίτια τους, ο τόπος τους, η ζωή τους. Ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο και διαρκείας, με ηθικούς αυτουργούς κι ενόχους τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και τη μη ύπαρξη μέτρων ουσιαστικής προστασίας του δασικού πλούτου και του περιβάλλοντος. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους να σταθούν στα πόδια τους και να πάρουν πίσω τη ζωή που τους έκλεψαν.

Επίσης συγκεντρώνουμε σχολικά είδη, για να στηρίξουμε το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πατρέων.

Συνεχίζουμε, στις 4 Σεπτεμβρίου με την “Καντάτα της Ελευθερίας” του Χρήστου Λεοντή και στις 9 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία “Φορώντας Χρώματα Ανοικτά” μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” του Δήμου Πατρέων.

Η Θεματική Ενότητα «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» συνεχίζεται, το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου επίσης, το οποίο από 1 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενείται στο θεατράκι Ιτεών».

Στην μουσική εκδήλωση με τα τραγούδια του Γιώργου Καζαντζή, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών Οργανισμών.