ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Μέγα Σπήλαιο: Εκατοντάδες πιστοί στην γιορτή της Παναγίας Μεγαλοσπηλαιώτισσας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την ανάλογη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας το «Πάσχα του καλοκαιριού», η κορυφαία Θεομητορική εορτή τού εκκλησιαστικού έτους, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της μεταστάσεώς Της εις τους Ουρανούς.

Εκατοντάδες πιστών προσήλθαν ευλαβικά χθες και σήμερα στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Μητροπολιτικούς Ναούς Αιγίου και Καλαβρύτων, αλλά και στις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίας Λαύρας και Μακελλαριάς, προκειμένου να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Ιησού Χριστού και να συμψάλλουν τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής.

Επίκεντρο των σημερινών θρησκευτικών εκδηλώσεων η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, η οποία «πλημμύρισε» από ευσεβείς χριστιανούς όλων των ηλικιών, που με υπομονή και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας περίμεναν καρτερικά να ασπασθούν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας, υποκλινόμενοι με ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της και εκζητώντας την ευλογία και την μεσιτεία Της.

Στη σημερινή Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων κ Αιγιαλείας Αμβρόσιος, συμπροσευχομένων του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Καλλινίκου, και του Αρχιδιακόνου Νήφωνα, του Ιεροδιακόνου Αυγουστίνου και άλλων ιερέων.

Ο Μητροπολίτης μας οποίος κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο ομίλησε καταλλήλως για την δύσκολη περίοδο που περνά ο λαός, τονίζοντας οτι η πίστη στο πανσεβάσμιο ιερό πρόσωπο της Υπερμάχου Στρατηγού, θα φέρει δύναμη και ελπίδα, παρότρυνε δε το εκκλησίασμα να καταφεύγει μέσω της προσευχής στην προστασία της Μητέρας του Θεού, η οποία αποτελεί την «Σκέπη του κόσμου» που προσφέρει τη χαρά, την ανακούφιση και την ελπίδα.