Δείτε τον λόγο που ο Σπάικ Λι έκλεψε την παράσταση στις Κάννες

Εκτός από σπουδαίος σκηνοθέτης, ο Σπάικ Λι είναι και ένας άντρας με πολύ ιδιαίτερο στυλ, κάτι που αποδεικνύουν οι εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί τα τελευταία χρόνια.

Το 2019 είπε ένα μεγάλο “fuck you” στους παραδοσιακούς κανόνες του κόκκινου χαλιού, φορώντας ένα custom ζευγάρι Golden Air Jordan 3 Tinkers στην 91η απονομή των Βραβείων Όσκαρ (είμαστε αρκετά σίγουροι ότι είναι ο πρώτος που φόρεσε sneakers στα Όσκαρ), ενώ πιο πρόσφατα τον είδαμε να φοράει ένα εξαιρετικά σπάνιο ζευγάρι Air Jordan 1 στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Αυτό βέβαια που έκλεψε την παράσταση στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, είναι το έντονο ροζ κοστούμι Louis Vuitton που φορούσε ο 64χρονος σκηνοθέτης, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Virgil Abloh. Το look συμπλήρωσε με ένα ζευγάρι ροζ γυαλιά ηλίου επίσης του γαλλικού οίκου, και ένα μαύρο καπέλο fedora.

 

Ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του Λι και αποδεικνύει ότι ακόμα και αν διανύεις της 7η δεκαετία της ζωής σου, δεν πρέπει συμβιβάζεσαι και να ντύνεσαι ντεμοντέ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ήταν αναμενόμενο ο Λι να φορέσει ένα κοστούμι του Abloh, δεδομένου ότι και οι δύο είναι Αφροαμερικανοί και μάχονται για τις φυλετικές διακρίσεις – ο Λι είναι ο πρώτος μαύρος σκηνοθέτης που προεδρεύει στην Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών, ενώ ο Abloh είναι ο πρώτος μαύρος που ανέλαβε καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή σε μεγάλο οίκο μόδας.

 

Ελπίζουμε όταν γίνουμε 64 ετών να έχουμε την αυτοπεποίθηση και το στυλ, ώστε να φορέσουμε ένα τέτοιο κοστούμι.