Δεν χρειάζονται μεγάλα πράγματα στο μπάσκετ, αλλά εκείνα τα μικρά που σε κάνουν μεγάλο.

O Παναθηναϊκός από απροσεξίες έχασε το διπλό στην Ισπανία.

Γράφει ο Τάσος Αγραπίδης

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει τη Μπασκόνια στην έδρα της. Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το πλάνο του Πρίφτη μέχρι το 39΄. Στο τελευταίο λεπτό όλα πήγαν στράφι. Ο Παναθηναϊκός είχε τρεις ευκαιρίες να πάρει τρία ριμπάουντ και δεν πήρε κανένα με αποτέλεσμα να κυνηγάει το σκορ στη τελευταία φάση και τελικά ο Παπαπέτρου να χάνει το τελευταίο σουτ.

Καλύτερα που έγινε έτσι γιατί αν ο Ιωάννης Παπαπέτρου έβαζε το τρίποντο τότε κανείς δεν θα ασχολούταν αυτή τη στιγμή με τα χαμένα ριμπάουντ. Όπως στη ζωή, έτσι και στο μπάσκετ θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Δεν χρειάζεται να κάνεις μεγάλα πράγματα στο μπάσκετ για να διακριθείς, αλλά εκείνα τα μικρά που σε κάνουν μεγάλο. Ένα από αυτά είναι τα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός άφησε την Μπασκόνια στα τελευταία τρία λεπτά να σκοράρει μόνο από τα επιθετικά της ριμπάουντ. Έπαιζε σκληρή άμυνα αλλά δεν έπαιρνε τα ριμπάουντ πράγμα που του κόστισε.

Ωστόσο τα γκαρντ του Παναθηναϊκού δείχνουν σημάδια βελτίωσης μετά την υπογραφή του Φερέλ στον Παναθηναϊκό. Όλοι θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν γιατί έρχεται ένας κόμπο γκάρντ για να τους πάρει τη θέση και έχουν πεισμώσει. Και ο Πέρι και ο Μεϊκον σε κρίσιμα σημεία δήλωσαν παρών και βοήθησαν την ομάδα τους.

Η άφιξη του Γιόγκι Φέρελ σηματοδοτεί το ανακάτεμα της τράπουλας στους “κοντούς” και τον επαναπροσδιορισμό των ευθυνών που έχει κάθε παίκτης. Με πρώτο και καλύτερο τον Ντάριλ Μέικον, που κλήθηκε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες να παρουσιάσει μια πτυχή του εαυτού του, όχι τόσο κοντινή σε αυτό που τον έχει κάνει “διάσημο” τα τελευταία χρόνια.

Δύο παίκτες που αποδεικνύουν καθημερινά πόσο προσπαθούν να λειτουργήσουν ως ιδανικοί δημιουργοί για την ομάδα τους, με αποδεδειγμένες όμως δυσκολίες. Δίχως όμως να σημαίνει πως είναι αρκετό.

H Mπασκόνια με πρωταγωνιστές τους Γκεντράιτιτς, Φοντέκιο και Γκρέιντζερ που για ένα ριμπάουντ δεν έκανε double double κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Από την άλλη για το τριφύλλι ξεχώρισαν οι Μέικον και Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν και αυτός που δεν κατάφερε να δώσει στην ομάδα του τη νίκη με το τελευταίο σουτ.