Δεν έχει φρένο η τιμή της βενζίνης – Σε ποιες περιοχές ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο

Το πάρτι τιμών στα καύσιμα συνεχίζεται ενώ όσο περνούν οι μέρες και μπαίνουμε ακόμα πιο «βαθιά» στο καλοκαίρι ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο. Πριν από λίγες ημέρες όπως είχε γράψει και το Newsauto, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στο ένα και μοναδικό πρατήριο της Σερίφου άγγιζε το 1.989 ευρώ στο λίτρο όταν η 100άρα έφτανε τα 2.129 ευρώ στο λίτρο!

Αναγκαστικά και μη, όποιος νοικιάσει αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή σκάφος ή χρειαστεί να βάλει καύσιμο στο όχημά του θα επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό και με το υψηλό κόστος των καυσίμων που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα 2/3 αφορά σε φόρους.

Το ίδιο πράγμα φαίνεται πως συμβαίνει και σε άλλα νησιά, όπως για παράδειγμα στην Σκιάθο. Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων αγγίζει το 1.95 ευρώ ανά λίτρο ενώ η 100άρα φτάνει σχεδόν τα 2 ευρώ. Ωστόσο η επιλογή των πρατηρίων στη Σκιάθο δημιουργεί ανταγωνισμό, γεγονός που ρίχνει σημαντικά τις τιμές. Όπως θα δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων πωλείται και στην τιμή των 1.878 ευρώ ανά λίτρο, της 100άρας στα 1.965 ενώ το diesel κίνησης είναι διαθέσιμο και στα 1.546 ευρώ ανά λίτρο.