Δραματική η κατάσταση με τη φωτιά σε Ηλεία και Αρκαδία, συνεχείς εκκενώσεις οικισμών, μέτωπο 10 χιλιομέτρων στην Γορτυνία

Μαίνεται η φωτιά για 7η συνεχή ημέρα σε Ηλεία και Αρκαδία, συνεχείς οι αναζωπυρώσεις, με την κατάσταση στη Γορτυνία να είναι εφιαλτική.

Στο χωριό Λιβαδάκι, σπίτια και περιουσίες έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι η φωτιά πέρασε από τα χωριά της Ηραίας. Χαοτική και ανεξέλεγκτη χαρακτήρισε την κατάσταση μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν παντού μέτωπα και ήδη οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Ο κ. Κούλης τόνισε πως έχει χαθεί ο έλεγχος γιατί τα μέτωπα είναι διάσπαρτα και έκανε έκκληση για την αποστολή και άλλων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, σημειώνοντας ότι έχει ενημερωθεί πως κάθε διαθέσιμο μέσο θα πάει στη Γορτυνία.

Εκτός των κατοίκων και των εθελοντών, συνολικά 370 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 119 οχήματα επιχειρούσαν στην περιοχή και σύμφωνα με την Πυροσβεστική αναμένεται να ενισχυθούν μέσα στην επόμενη ώρα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης δυνάμεις από Τσεχία και Μεγάλη Βρετανία.

Από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 10 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι έντασης 4-5 μποφόρ.

Εντολή εκκένωσης 19 οικισμών δόθηκε μέσω του 112 στην περιοχή της Γορτυνίας, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα, έπειτα από τις αναζωπυρώσεις που ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι.