Δυτική Αχαΐα – Λιάκος για διαδοχή Νικολάου: «Ή νέος αρχηγός ή ανεξαρτητοποιούμαι»

Περίεργες εξελίξεις καταγράφονται στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, εν μέσω μιας μακρόσυρτης διαδικασίας που αφορά στη διαδοχή του επικεφαλής της και τ. δημάρχου Χρ. Νικολάου, έπειτα από την αιφνίδια απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της δημοτικής ομάδας αλλά και από το δημοτικό συμβούλιο.

Κι ενώ οι εκλεγμένοι σύμβουλοι, όπως και το σύνολο των μελών και υποστηρικτών της παράταξης, περίμεναν – εντός Μαΐου – να κινηθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού μεταξύ των ενδιαφερομένων, το χρονοδιάγραμμα όχι μόνο δεν τηρήθηκε αλλά ξέφυγε κατά πολύ, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Οι τρεις διεκδικητές της αρχηγίας, Φίλιππας Λιάκος, Αλέκος Ορδίτης και Νίκος Ασκούνης, αν και είχαν διαβεβαιώσει πως θα χαράξουν κοινή γραμμή για τις διαδικασίες εκλογής διαδόχου, ναι μεν συναντήθηκαν μέσα στον Μάιο, αλλά δεν κατέληξαν πουθενά, με διαρροές των δύο τελευταίων προς τα έξω πως ο τρίτος ενδιαφερόμενος εμφανίστηκε ενώπιόν τους «πανίσχυρος, ότι διαθέτει 80 και πλέον υποψηφίους, μετρήσεις κ.λπ., καλώντας τον να αποδείξει τους ισχυρισμούς του».

Κάτι τέτοιο όμως, κατά τους ίδιους πάντα, όχι μόνο δεν συνέβη μέχρι σήμερα, αλλά ο συνάδελφός τους επιμένει να εμφανίζεται ανυποχώρητος σε σενάριο που δεν θα ‘ ναι αυτός ο νέος αρχηγός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι «εκβιάζει καταστάσεις, επικαλείται γκάλοπ και νούμερα χωρίς επίσημα στοιχεία και γενικότερα δείχνει να θέλει να οδηγηθεί η παράταξη σε ανάδειξή του ως επικεφαλής, κοινή συναινέσει…και άρα χωρίς κάλπες».

Οπως αποκαλύπτει  η «Πελοπόννησος», ανήμερα της εορτής του Πολιούχου της Αχαγιάς και στο περιθώριο της συμμετοχής του σε αυτήν, ο Φίλιππος Λιάκος φαίνεται να πιέστηκε από μέλη της παράταξης για το τι τελικά θα γίνει και πώς, όπως και για το τι θα κάνει ο ίδιος, ξαφνιάζοντας τους συνδαιτυμόνες του με μία φράση, που άνετα εκλαμβάνεται ως προειδοποίηση αν όχι ως απειλή: «Αν δεν γίνω αρχηγός τότε θα ανεξαρτητοποιηθώ ως πρώτος δημοτικός σύμβουλος» είναι τα λόγια που του αποδίδονται.

Μάλιστα, αυτά ειπώθηκαν μπροστά στον νυν αρχηγό Χρ. Νικολάου, στον συνδιεκδικητή της ηγεσίας Αλ. Ορδίτη και τον Α. Μπαχρά…χωρίς να δείχνουν διάθεση ν’ αντιδράσουν.