Δυτική Αχαϊα: ΔΕΙΤΕ πώς άφησαν το σπίτι μετά την κλοπή

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το σπίτι των ηλικιωμένων στο Γομοστό, που είδαν τους διαρρήκτες να “μπουκάρουν” μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, την ώρα που βρίσκονταν στην αυλή του.

Από το απόγευμα της Παρασκευής που συνέβη το περιστατικό, τα υπάρχοντά τους είναι όλα πεταμένα στο πάτωμα, σε έπιπλα και σε κρεβάτια, από τη μανία των διαρρηκτών να βρουν χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι είδε με τρόμο δύο σωματώδεις άνδρες, ντυμένους με στολές παραλλαγής να βγαίνουν από την πίσω πόρτα του σπιτιού τους.

Στη θέα τους πάγωσαν και ευτυχώς δεν αντέδρασαν, αφήνοντάς τους να φύγουν ανενόχλητοι από το σπίτι και το κτήμα τους.  

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν οι ηλικιωμένοι αντιδρούσαν, τι θα μπορούσε να συμβεί ή αν – ακόμη χειρότερα – τους έπιαναν επ’ αυτοφόρω μέσα στο σπίτι.

Τότε ίσως η υπόθεση έπαιρνε άλλη τροπή αφού είναι πιθανό το ενδεχόμενο οι διαρρήκτες να επιτίθονταν στους ηλικιωμένους, με άσχημες συνέπειες.  

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για το δεύτερο χτύπημα σε ηλικιωμένους, μέσα στην ίδια ημέρα.

Το πρωί της Παρασκευής και με αρκετούς πολίτες να κυκλοφορούν στο σημείο, ένας άνδρας επιτέθηκε σε ηλικιωμένη στα Προσφυγικά για να τις κλέψει την τσάντα.

Από την επίθεση του άνδρα – που ήταν πάνω σε δίκυκλο – η γυναίκα έπεσε κάτω και τραυματίστηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή της στο Νοσοκομείο, όπου της έγιναν ράμματα. 

Στο μεταξύ προβληματισμό προκαλεί η απόπειρα κύκλων της Αστυνομίας να παρουσιάσουν το περιστατικό ως μια απλή κλοπή, διαρρέοντας ότι οι ένοικοι απουσίαζαν από το σπίτι.

Προφανώς και η διαρροή έπεσε στο κενό και δεν επετεύχθη η δημοσιοποίησή της, ακυρώνοντας τους επικοινωνιακούς σκοπούς των… κύκλων της τοπικής Αστυνομίας.