ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Δύο οι στόχοι των καλάσνικοφ; – Τι περιμένουν οι Αρχές

Η εύρεση των δύο καλάσνικοφ με σφαίρες και κάλυκες, καθώς και των δύο κλεμμένων οχημάτων στον Αμπελώνα Πύργου, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, μπλόκαρε ένα νέο χτύπημα αυτή τη φορά στην Ηλεία.

Με βάση την πρακτική που ακολουθούν οι κακοποιοί σε ανάλογες περιπτώσεις η επιλογή του να κρύψουν οι εμπλεκόμενοι όπλα και μέσα μεταφοράς στην περιοχή, εκτιμάται από τις Αρχές πως κάτι νέο σχεδιαζόταν.

Για την ακρίβεια στις εκτιμήσεις των αστυνομικών υπάρχουν δύο πρόσωπα ως πιθανοί στόχοι μιας τέτοιας ενέργειας που φέρονται να συσχετίζονται με το νησί της Ζακύνθου.

Σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις καθώς δεν υπάρχει επιβεβαίωση βάσει στοιχείων.

Για να φτάσουν όμως οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου που έχουν αναλάβει τη δικογραφία για τα ευρήματα στον Αμπελώνα – σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους στη ΓΑΔΑ, αναμένουν τις απαντήσεις από την διερεύνηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στο χωριό του Πύργου.

Η βαλλιστική εξέταση των δύο καλάσνικοφ που βρέθηκαν, ίσως να δώσει πληροφορίες, ιδιαίτερα στην περίπτωση που μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια. Επίσης άλλα ευρήματα που μπορούν να δώσουν πληροφορίες μέσω DNA και να βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην προανάκριση της υπόθεσης.