ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Μέχρι 70 τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία

Τα σχολεία μας λειτουργούν σε ένα ασφαλές πλαίσιο παρά τις απειλές που δέχονται οι εκπαιδευτικοί από αντιεμβολιαστές γονείς και οι οποίες φτάνουν ακόμα και σε απειλή για χρήση όπλου.
Θετική είναι η εικόνα και σε πανελλαδικό επίπεδο με τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν χιλιάδες κρούσματα μεταξύ των μαθητών από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας των σχολείων, να διαψεύδονται.

 «Κλείσαμε και τη δεύτερη εβδομάδα και οι καθημερινές καταγραφές των κρουσμάτων που κάνουμε δεν αγγίζουν καν τα όρια που έχει βάλει το υπουργείο Παιδείας και η επιτροπή των ειδικών για την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος» μας είπε ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο ίδιος «τα κρούσματα στα σχολεία μας κυμάνθηκαν από 40 – 70 σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τα περισσότερα κρούσματα κατεγράφησαν στον νομό Αχαΐας» και πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μας μονάδων. Με ευθύνη πρωτίστως των διευθυντών και ακολούθως των υποδιευθυντών και όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού εφαρμόζονται πλήρως όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Παράλληλα η πλειοψηφία των γονέων έχει εναρμονιστεί πλήρως με το πρωτόκολλο και εφαρμόζει στα παιδιά της όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (σελφ τεστ, κανόνες υγιεινής κ.ά.)».