ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Κεραυνοβολήθηκε από καλώδια υψηλής τάσης! Σοκαριστικός θάνατος 56χρονου

Ο Βασίλης Γεωργακόπουλος κεραυνοβολήθηκε από χιλιάδες βολτ όταν το μηχάνημα το οποίο χειριζόταν «βρήκε» σε καλώδια υψηλής τάσης μπροστά στα μάτια του συνεργάτη και φίλου του.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ και των γιατρών του νοσοκομείου όπου διακομίσθηκε ο 56χρονος κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες   είχε φτάσει στο σημείο μαζί με δύο άλλα άτομα με φορτηγό που έφερε ανυψωτικό γερανό για να μεταφορτώσουν μηχανήματα από άλλο φορτηγό.

Δυστυχώς κανείς δεν πρόσεξε πως έκαναν όλη τη διαδικασία κάτω από τα καλώδια της μέσης τάσης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ. Έτσι μόλις σήκωσε με το χειριστήριο τη μπούμα αυτή ακούμπησε στα καλώδια και το ηλεκτρικό ρεύμα κεραυνοβόλησε τον άτυχο άνδρα.

Σωριάστηκε στο έδαφος και όλοι κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Απομακρύνθηκαν άμεσα καθώς θα μπορούσε να υπάρξει κίνδυνος και για τους ίδιους. Το συμβάν συνέβη στη Μαγούλα Ηλείας.

Κλήθηκαν το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, η Πυροσβεστκή Υπηρεσία και κυρίως η ΔΕΗ που διέκοψε την ηλεκτροδότηση στο δίκτυο προκειμένου με ασφάλεια οι διασώστες του ΕΚΑΒ να προσεγγίσουν.

Στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Πύργου, ενώ στη διαδρομή έγιναν προσπάθειες ανάνηψης.

Στο χώρο της τραγωδίας, οι δύο άνθρωποι που ήταν μαζί του σοκαρισμένοι δεν μπορούσαν να περιγράψουν καλά – καλά τι είχε συμβεί.