ΕΔΕ σε βάρος αστυφύλακα – Ανήρτησε βίντεο ”Πώς πολεμάμε τα ΜΑΤ”

Διέταξε να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος αστυφύλακα, πρώην ειδικού φρουρού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από την ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο ο αστυνομικός εμφανίζεται να δίνει οδηγίες σε διαδηλωτές για το πώς πρέπει να λειτουργούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες.

Ο ένστολος δεν προτρέπει τους θεατές του να συγκρουσθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά το αντίθετο. Δίνει, όμως, συμβουλές για το πώς μπορούν χωρίς συγκρούσεις να δυσκολέψουν το έργο των ΜΑΤ και να μην κατηγορηθούν για κάποιο σοβαρό αδίκημα.

«Χρησιμοποιεί φρασεολογία, που δεν ταιριάζει σε αστυνομικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα η λέξη ”εξουσιαστές”, με την οποία αναφέρεται σε πολιτικούς» αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Το βίντεο έχει τίτλο ”Πώς πολεμάμε τα ΜΑΤ”, το ανήρτησε σε προσωπικό λογαριασμό, τον οποίο διατηρεί με ψευδώνυμο και είναι διάρκειας περίπου εννέα λεπτών.

Ο συγκεκριμένος αστυφύλακας έχει στον φάκελό του και άλλες ΕΔΕ, αλλά δεν δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Πριν από λίγο καιρό -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες αντιεμβολιαστές, που προκάλεσαν επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος.