Εισαγγελέας για τα αδέσποτα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Σε αυτεπάγγελτη δίωξη προχώρησε ο Εισαγγελέας  για τις επιθέσεις αδέσποτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών.  Στον εισαγγελέα κλήθηκε μάλιστα να καταθέσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει ο Πρύτανης κ. Χρήστος Μπούρας. Ο κ. Μπούρας παρουσιάστηκε στον Πταισματοδίκη που ανέλαβε την υπόθεση και κατέθεσε 35 επιστολές για τις επιθέσεις αδέσποτων σε φοιτητές, εργαζόμενους και εκπαιδευτικό προσωπικό. Πρόκειται για τις 35 επιστολές που έχουν ήδη σταλεί και στον Δήμο Πατρέων.

Οι επιθέσεις αδέσποτων στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας έχουν μετατραπεί σε μόνιμο «βραχνά». Τα περιστατικά είναι πολλά με τον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα να καταδεικνύει πολλάκις το πρόβλημα.

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Μπούρας σε δηλώσεις του, η κατάσταση είναι οριακή και οι επιθέσεις σε φοιτητές καθημερινές, γεγονός που βάζει σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου έχει εκφράσει πολλές φορές την απογοήτευσή του για το ανεπίλυτο έως σήμερα πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων που σε αγέλες κατακλύζουν την Πανεπιστημιούπολη. Εκείνο, επίσης, που έχει επισημάνει είναι ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ιδιαίτερα άσχημο και δεν συνάδει με το κλίμα που έπρεπε να επικρατεί σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης εκκλήσεων από γονείς, που φοβούνται για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους.

Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους. Οι αγέλες των σκύλων έχουν κάνει κατάληψη στον χώρο και προκαλούν μεγάλη, καθώς ο φόβος για μια πιθανή επίθεση είναι καθημερινό φαινόμενο και η κατάσταση έχει ξεπεράσει πλέον τις κόκκινες γραμμές.

PiY: Εμείς να πούμε ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση, προκειμένου να μην πέσουν θύματα αναλγησίας τα ζώα, που δεν φταίνε πουθενά. Ακόμη, ο υπεύθυνος δήμος των αδέσποτων ζώων, να προβεί σε ΑΜΕΣΕΣ στειρώσεις, ώστε να μη δημιουργούνται επιθετικές αγέλες.