Έκτακτο: Χωρίς παρουσία κοινού οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Δυστυχώς τα χειρότερα σενάρια επιβεβαιώθηκαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν χωρίς φιλάθλους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο, όπως αποφάσισε η ιαπωνική κυβέρνηση μαζί με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τους οργανωτές των αγώνων, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Η Δήλωση του Πρωθυπουργού της  Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα: H συγκεκριμένη κίνηση ήταν απαραίτητη ώστε να “εμποδιστεί” η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα από το Τόκιο και να γίνει η ιαπωνική πρωτεύουσα μια ακόμα “πηγή” νέων μολύνσεων που θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων παγκοσμίως.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν πάρθηκε σε στυλ μπαμ και κάτω. Εδώ και πολλές μέρες τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας μας είχαν βάλει στο κλίμα και μας είχαν ενημερώσει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη της Ιαπωνικής Κυβέρνησης το σκέφτονταν σοβαρά ως ενδεχόμενο. Μετά τη παρουσία του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στο Τόκιο, αποφασίστηκε να γίνουν οι αγώνες δίχως την παρουσία θεατών.

Ο πρόεδρος των Αγώνων Σείκο Χασιμότο, είπε ότι η κατάσταση είναι “λυπηρή” και ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα το διαφορετικό, ενώ απολογήθηκε σε όσους αγόρασαν εισιτήρια.

 

Πηγή : SPORT24