Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις της Lamborghini

Παρά το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία από τις μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγή λόγω της έλλειψης ημιαγωγών η Lamborghini σημείωσε ένα ακόμα ρεκόρ πωλήσεων.

Το πρώτο 9μηνο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία της Sant’Agata Bolognese παρέδωσε 6.902 οχήματα, αριθμός που μαρτυρά αύξηση 23% και 6% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και 2019 αντίστοιχα.

Οι αγορές της EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) συνεχίζουν να αποτελούν το δημοφιλέστερο… προορισμό για τα μοντέλα της Lamborghini, με τις ταξινομήσεις να φτάνουν τις 2.622 (+17%). Ακολουθεί η ήπειρος της Αμερικής όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 25% στις 2.407 μονάδες και η Ασία-Ειρηνικός (APAC) με 1.873 (+28%).
Δημοφιλέστερο μοντέλο της μάρκας το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2021 παρέμεινε η Urus με 4.085 πωλήσεις (+25%), αριθμός που μαρτυρά ότι σχεδόν δύο στα τρία αυτοκίνητα που ταξινόμησε η Lamborghini αφορούσαν το επιβλητικό της SUV. Δεύτερο σε δημοτικότητα ήταν η Huracan με 2.136 μονάδες (+28%), όταν η Aventador περιορίστηκε σε 681 κομμάτια.

«Η Lamborghini είναι σε μια ιδιαίτερα ισχυρή θέση, διατηρώντας μια ολοκληρωμένη και ιδιαίτερα ποθητή προϊοντική γκάμα μοντέλων με V10, V12 μοτέρ και φυσικά την Urus», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής μπράντας, Stephan Winkelmann σε σχετική ανακοίνωση.
«H εταιρεία όχι μόνο αντιμετώπισε το δύσκολο κλίμα των 18 τελευταίων μηνών, αλλά κατάφερε να διατηρήσει των μεγάλο όγκο πωλήσεων. Πρόκειται για μια ένδειξη της δύναμης που έχει η γκάμα προϊόντων μας και της αδιατάραχτης γοητείας που ασκεί η μάρκα σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε ο CEO της εταιρείας.

Τέλος, ο Winkelmann εστίασε στη στροφή που επιχειρεί μάρκα προς την ηλεκτρική κινητικότητα, υπενθυμίζοντας ότι έως το 2024 το σύνολο της γκάμας θα απαρτίζεται από εξηλεκτρισμένα μοντέλα, ενώ ετοιμάζει και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της.