ΕΛΑΣ: Τσεκάρουν όσους είναι σε καραντίνα – ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων covid-19 μπορεί να κινείται πτωτικά τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο αίσθηση προκαλεί ο αριθμός των νοσούντων που έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, στην Αχαΐα. Με βάση τα εβδομαδιαία στοιχεία της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΔΕ που ζήτησε και έλαβε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», μέχρι και την περασμένη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων στην Αχαΐα ανέρχονταν στα 1.493 (1.136 στην Πάτρα), εκ των οποίων 1.362 βρίσκονταν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Με την επίβλεψη της πιστής τήρησης και εφαρμογής του μέτρου της αυτοαπομόνωσης, έχουν επιφορτιστεί τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήμα, με τους ένστολους σε καθημερινή βάση να πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές «επισκέψεις» στις οικίες όσων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ που διαβιβάζεται στην τοπική ΕΛΑΣ. Οσοι εντοπιστούν να παραβιάζουν το μέτρο, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου και την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ.

 

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

Στο μεταξύ, αναστάτωση άνευ προηγουμένου προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που βρίσκεται στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας κινητοποιώντας και την Αστυνομία. Γυναίκα προσήλθε στον χώρο και κατά πληροφορίες της «Π» της ζητήθηκε η επίδειξη των πιστοποιητικών που απαιτούνται βάσει των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης της covid-19, προκειμένου να της επιτραπεί η είσοδος και η παραμονή.

 

«ΠΑΡΑΔΟΧΗ»

Φέρεται να δήλωσε πως δεν διαθέτει κανένα από τα απαραίτητα έγγραφα, με τους υπεύθυνους να την προτρέπουν να αποχωρήσει. Εκείνη όμως φαίνεται πως είχε αντίθετη άποψη και κουβέντα στη κουβέντα έκανε την «αποκάλυψη» που έφερε τα πάνω κάτω. Κατά την επιχειρηματολογία της, εξακολουθώντας να εμμένει στην άποψη ότι πρέπει να εξυπηρετηθεί ανέφερε πως δεν υπάρχει κίνδυνος αφού νοσεί από κορονοϊό και βρισκόταν σε καραντίνα(!). Πληροφορία που σήμανε «συναγερμό» για υπαλλήλους και όσους βρίσκονταν στο σημείο, που πλέον ζητούσαν επιτακτικά από τη γυναίκα να απομακρυνθεί από το χώρο, ενώ κλήθηκε και η ΕΛΑΣ.

 

ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ
Και ενώ όλα έδειχναν πως οι αστυνομικοί είχαν να διαχειριστούν περίπτωση βεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού που «έσπασε» την καραντίνα, από τον έλεγχο και τις περαιτέρω διευκρινίσεις προέκυψε σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της «Π» από την τοπική ΕΛΑΣ ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η γυναίκα δεν ήταν ασθενής κορονοϊού και πως μια λάθος διατύπωση στα λεγόμενα της προκάλεσε πανικό στο ΚΕΠ. Οπως διαπιστώθηκε είχε προσβληθεί προ ημερών από τον ιό, ωστόσο ο κατ’ οίκον περιορισμός της είχε λήξει μια ημέρα πριν, την Πέμπτη δηλαδή. Οσο για το γεγονός πως δεν κατείχε το πιστοποιητικό νόσησης, ως όφειλε, φέρεται πως ή ίδια το απέδωσε σε άγνοια.

Πελοπόννησος (Μαρία Παπαγιαννακοπούλου)