Επίθεση με βιτριόλι: Η στάση που θα κρατήσει η δράστιδα στη δίκη – Τι δηλώνει άτομο που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί της

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα αλλά και οι επόμενες νομικές της κινήσεις.

Τις  προηγούμενες μέρες κρίθηκε αναγκαία η μεταγωγή της κατηγορουμένης εξαιτίας μιας αδιαθεσίας που ένιωσε. Όταν την ενημέρωσαν ότι πρέπει να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, εκείνη αρνήθηκε και παρέμεινε στο κελί της. Δεν μιλά σε κανέναν παρά μόνο στον συνήγορό της. Δεν έχει επαφή με τις άλλες κρατούμενες και παρακολουθεί από την τηλεόραση τις εξελίξεις για την υπόθεση.

Στη δίκη που θα ξεκινήσει και πάλι στις 30 Σεπτεμβρίου, θα καταθέσουν μάρτυρες υπέρ της δράστιδος. Πρόκειται για τρία άτομα από το εργασιακό και φιλικό περιβάλλον και θα αναφερθούν στον χαρακτήρα της, τις σπουδές της, την οικογενειακή της κατάσταση και την εργασία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν  θα καταθέσει προς το παρόν κάποιος από την οικογένειά της. Η κατηγορούμενη θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο συνήγορός της ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει τι θα πουν και οι τρεις μάρτυρες υπεράσπισης.

«Τι μου είπε η κατηγορούμενη για τη σχέση της με τον 40χρονο»

Η δράστιδα είχε αποκαλύψει σε συνάδελφό της λίγο πριν την επίθεση ποια ακριβώς ήταν η σχέση που είχε με τον 40χρονο άνδρα που φέρεται να είναι το «μήλον της Έριδος».

Η κατάθεση της συναδέλφου της κατηγορουμένης δόθηκε λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη της. Όπως ισχυρίστηκε, η δράστιδα την επόμενη ημέρα της επίθεσης, πήγε κανονικά στη δουλειά της και δικαιολόγησε την απουσία της την προηγούμενη γιατί, όπως της είπε, είχε επαγγελματικό ραντεβού για να βρει νέα δουλειά.

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι οι δύο κοπέλες είχαν καλές σχέσεις και συζητούσαν και τα προσωπικά τους.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η κατηγορούμενη της είχε πει για τη σχέση της με τον 40χρονο.

– Γνωρίζετε αν η Ε.. είχε κάποιο σύντροφο ή ερωτική σχέση;

– Από τις φιλικές συζητήσεις που έχουμε κάνει στα πλαίσια του εργασιακού περιβάλλοντος, έχω καταλάβει ότι δεν έχει κάποια σταθερή σχέση όσο διάστημα τη γνωρίζω. Συγκεκριμένα μου έχει αναφέρει ότι έχει κάποιες περιστασιακές σχέσεις, ελεύθερες με κάποιον ο οποίος μένει κοντά στο σπίτι της.

Τι είπε στο Star ο άνθρωπος που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τη δράστιδα

Ο άνθρωπος που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τη δράστιδα κάτω από το σπίτι της Ιωάννας αποκάλυψε στο Star τον έντονο διάλογο που είχαν αλλά και την αντίδρασή της όταν της είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία.

«Και όταν φθάσαμε κάτω με τη συγκάτοικο στην πολυκατοικία για να τη ρωτήσουμε τι θέλει πια επιτέλους κάτω από το σπίτι ήταν τόσο νευρική, απότομη, ουσιαστικά μας αποπήρε κιόλας λέγοντάς μας ότι είναι δημόσιος ο χώρος και με έντονο τρόπο θα πηγαίνω όπου θέλω και τότε μόνο όταν της είπα ότι θα φωνάξω την αστυνομία τότε έχασε τον έλεγχό της και έχασε την ψυχραιμία της».

«Το πρόσωπο ήταν σκεπασμένο. (…) Η αίσθησή μου ήταν ότι φορούσε περούκα» είπε τέλος.