Έρχεται «κύμα» καταλήψεων για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία της Αχαΐας

«Κύμα» καταλήψεων έρχεται στα γυμνάσια και στα λύκεια της Πάτρας, αλλά και της Αχαΐας, μέσα στο επόμενο διάστημα, με τους μαθητές να έχουν προχωρήσει σε σχετικές ειδοποιήσεις στα social media και να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.  

Οι κινητοποιήσεις αυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα έχουν τον χαρακτήρα διαμαρτυρίας για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, μέτρα που ουσιαστικά δεν έχουν αλλάξει σε κάτι σε σύγκριση με πέρυσι όταν και έκλεισαν μετά από την διασπορά που επεκτάθηκε στην ανοικτή κοινότητα.

Σύμφωνα με τη λογική των κινητοποιήσεων που είναι να γίνουν, το επίσημο κράτος δεν έχει κάνει κάτι για την τήρηση του βασικού μέτρου των αποστάσεων, βρίσκοντας νέες αίθουσες, μειώνοντας τους μαθητές στην κάθε τάξη και προχωρώντας σε προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις αυτές δεν θα είναι αυτόνομες και ανεξάρτητες αλλά θα γίνουν σε συνάρτηση με τις αντίστοιχες που θα προκύψουν σε όλη την Ελλάδα.

Για τον σκοπό αυτό το μαθητικό κίνημα βρίσκεται σε συνεννόηση με αντίστοιχα κινήματα της χώρας και η Πάτρα αναμένεται να είναι στις πόλεις που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις καταλήψεις.

Ήδη, κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, υπήρχαν τουλάχιστον δέκα με δώδεκα σχολεία σε όλη την Αχαΐα (λύκεια κυρίως) που τις περισσότερες μέρες ήταν σε κατάληψη, παρά έκαναν μάθημα.