«Εξαιρετικά κρίσιμη και σοβαρή η κατάσταση του Γιώργου Τράγκα» – Καθοριστικό το επόμενο 24ωρο

Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, ο οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία», διασωληνωμένος σε ΜΕΘ – Covid, αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», του οποίου ηγείται ο Γιώργος Τράγκας, Πάρις Κουρτζίδης, με ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στην υγεία του γνωστού δημοσιογράφου και εκδότη.

Ο κ. Κουρτζίδης σημείωσε πως η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αλλά και πως το επόμενο 24ωρο είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

«Είναι μεγάλος μαχητής!»

Χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Πάρις Κουρτζίδης, ανάφερε:

«Η κατάσταση της υγείας του προέδρου Γιώργου Τράγκα κρίνεται πλέον εξαιρετικά κρίσιμη και σοβαρή.

Το επόμενο 24ωρο είναι καθοριστικό για την όποια εξέλιξη. Το οξυγόνο του έχει επανέλθει σε ικανοποιητικά επίπεδα κι αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Ο Γιώργος το παλεύει σκληρά και δυνατά. Είναι μεγάλος μαχητής!».

Η πορεία της υγείας του Γιώργου Τράγκα

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την Τετάρτη (8/12), ο Γιώργος Τράγκας συνέχιζε να υποστηρίζεται αναπνευστικά με χορήγηση οξυγόνου, ωστόσο δεν ήταν διασωληνωμένος, ενώ λάμβανε εναλλάξ οξυγόνο είτε μέσω της συσκευής high flow oxygen therapy είτε μέσω της συσκευής bipap. Οι συσκευές bipap είναι αυτές που χορηγούν οξυγόνο υπό μεγάλη πίεση.

Το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του παρέμενε σταθερή, παρά την επιβάρυνση του οργανισμού του λόγω υποκείμενου νοσήματος -σακχαρώδης διαβήτης- δημιούργησε αρχικά μικρή αισιοδοξία στους γιατρούς, που τηρούσαν στάση αναμονής. Ωστόσο τα ξημερώματα της Παρασκευής ο οργανισμός του έδειξε πως ήταν αναγκαία η διασωλήνωση.

Σημειώνεται δε πως ο Γιώργος Τράγκας είναι ανεμβολίαστος. Όπως είχε πει πρόσφατα σε τηλεοπτικό σταθμό στέλεχος του κόμματος του γνωστού δημοσιογράφου, ο λόγος για τον οποίο δεν έχει εμβολιαστεί είναι «επειδή έχει το σάκχαρο και μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εμφανίσει κάποια παρενέργεια, έκριναν οι γιατροί ότι έπρεπε να είναι στην ΜΕΘ».